Sunt doi frati, unul din ei fiind sotul meu, iar parintii lui au facut act de vanzare cumparare pe proprietatile lor (casa, terenuri, etc.) pe numele cumnatului meu.As putea contesta actul in justitie, avand in vedere ca socrul meu care a semnat actul asta vara este bolnav mintal, fiind in evidenta si sub tratament la spitalul de psihiatrie din localitate?
Daca vrei sa mergeti pe lipsa discernamantului ca o conditie esentiala a consimtamantului la incheierea actului, trebuie sa aveti in vedere doua aspecte: unul - ca in instanta se va face o expertiza psihiatrica a vanzatorului si doi- ca actul notarial (presupunanad ca vanzarea s-a incheiat la notar ) beneficiaza de o prezumtie de legalitate in ceea ce priveste consemnarile notarului public.
Inafara de anularea contractului prin intermediul instantei judecatoresti in lipsa intelegerii dintre frati, nu mai exista, din pacate. Alte variante presupun acordul fratelui de a renunta la o parte din dreptul de proprietate si inteleg ca nu este cazul.