avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract vanzare-cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract vanzare-cumparare

Sunt doi frati, unul din ei fiind sotul meu, iar parintii lui au facut act de vanzare cumparare pe proprietatile lor (casa, terenuri, etc.) pe numele cumnatului meu.As putea contesta actul in justitie, avand in vedere ca socrul meu care a semnat actul asta vara este bolnav mintal, fiind in evidenta si sub tratament la spitalul de psihiatrie din localitate?
Cel mai recent răspuns: Madalina Pascu , Avocat 11:50, 8 Noiembrie 2013
Daca vrei sa mergeti pe lipsa discernamantului ca o conditie esentiala a consimtamantului la incheierea actului, trebuie sa aveti in vedere doua aspecte: unul - ca in instanta se va face o expertiza psihiatrica a vanzatorului si doi- ca actul notarial (presupunanad ca vanzarea s-a incheiat la notar ) beneficiaza de o prezumtie de legalitate in ceea ce priveste consemnarile notarului public.
Mai exista si alta cale si daca da puteti sa imi spuneti care este cea mai buna?
Inafara de anularea contractului prin intermediul instantei judecatoresti in lipsa intelegerii dintre frati, nu mai exista, din pacate. Alte variante presupun acordul fratelui de a renunta la o parte din dreptul de proprietate si inteleg ca nu este cazul.
Sotul meu nu si-a dat acordul nici scris nici verbal.Multumesc mult pentru tot.
Sotul dvs. nu avea de ce sa isi manifeste acordul, nefiind proprietar al imobilului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act vanzare a unui apartament pavel_elena pavel_elena Buna ziua. Socrii mei, in deplinatatea facultatilor mintale, mi-au vandut mie si sotului meu, prin act de vanzare, la notar, apartamentul care era in ... (vezi toată discuția)
Contract vanzare-cumparare ambasador ambasador buna seara, am si eu o intrebare mai delicata, poate se gaseste cineva sa ma ajute cu un raspuns, am incheiat la notariat un contract de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)
Expertiza psihiatrică poate fi efectuată fără respectarea procedurilor legale? ContSters396991 ContSters396991 Este posibil ca o persoană să fie expertizată psihiatric fără să i se solicite în prealabil consimțământul? Poate fi lovită de nulitate absolută ... (vezi toată discuția)