avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Coasigurat in sistemul public de sanatate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Coasigurat in sistemul public de sanatate

In curand mi se va termina somajul de 12 luni. Pentru asigurare medicala as dori sa trec pe contractul sotiei mele care este pensionara. De unde se ia acest formular si unde sa ma adresez? Apoi unde voi merge cu el.
Multumesc/
Cel mai recent răspuns: Alin Popescu , administrator 21:55, 18 Februarie 2012
Mergeti la Casa Judeteana de asigurari de sanatate si cititi si aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
Am citit, dar nu-mi este clar, cine va merge eu sau medicul de familie?
Dvs. mergeti la CJAS, nu medicul de familie.
iosif.kramar a scris:

In curand mi se va termina somajul de 12 luni. Pentru asigurare medicala as dori sa trec pe contractul sotiei mele care este pensionara. De unde se ia acest formular si unde sa ma adresez? Apoi unde voi merge cu el.
Multumesc/


Va prezentati la casa de sanatate,pt. eliberarea unei adeverinte de coasigurat,avand asupra dvs. urmtoarele acte:

-copie Carte de identitate sau Buletin de identitate (pg. 2,3,4 si mutatiaeventual) pentru coasigurat si pentru pensionarul asigurat
-document care sa ateste gradul de rudenie (certificat de casatorie),
-copie Decizie pensionare pentru asigurat si copie CARTE DE MUNCA
-copie ultimul Talon de pensie pentru asigurat
-Adeverinta cu veniturile impozabile din perioada 2007 – 2012 de la Adm.Fin.domiciliu (original), pentru coasigurat si pentru pensionarul asigurat
-Certificat constatator ONRC pentru coasigurat,din care sa rezulte ca nu are firma sau este actionar intr-o firma
:offtopic: Interventie moderator

Observ in continuare ca, in ciuda atentionarilor anterioare continuati sa incalcati cu intentie Regulamentul de postare pe Forum (pct.2.6).
Regulile Regulamentului nu sunt menite sa limiteze activitatea vreunui utilizator, ci doar sa impuna anumite standarde in ceea ce priveste modul de comunicare pe forum. De aceea trebuie sa sttii ca, daca doriti sa va integrati în aceasta comunitate, trebuie sa va supuneti regulilor prevazute in acesta.


Alte discuții în legătură

O persoana pensionata medical poate sa aiba sotul coasigurat? petro250 petro250 Am o cumnata care este pensionata medical. Sotul ei in momentul de fata nu are nici un venit si nu se incadreaza nici la pensie. Intrebarea mea este ... (vezi toată discuția)
Persoana fara venit - inscriere la medicul de familie voineamaria voineamaria Buna ziua, Vreau sa-l inscriu pe sotul meu la medicul de familie dar nu stiu cum sa procedez deoarece in ultimii 10 ani el a refuzat sa mearga la servici ... (vezi toată discuția)
Sunt pensionar de invaliditate, sotia poate fi coasigurat? ContSters232985 ContSters232985 Buna ziua, Sotia unui pensionar pe caz de boala poate beneficia de asigurare de sanatate? daca da, ce trebuie facut ca sa devina coasigurata? multumesc (vezi toată discuția)