avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 743 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cedarea bunurilor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cedarea bunurilor

Buna dimineata ,
Am trei intrebari :
a ) As dori sa stiu CE ACTE TREBUIE SA CUPRINDA UN DOSAR, in vederea intocmirii Contractului de intretinere,pentru tata (85 de ani).
Tatal este vaduv,iar cele doua terenuri extravilane sunt doar ale dumnealui(mostenire) .
Ceilalti doi frati si-au primit cate trei miliarde ( din vanzarea unui teren) ,iar unul dintre ei a primit de la parinti si casa parinteasca,cu conditia (doar verbala), ca se vor ingriji de intretinerea lor,pana la moarte. Dupa incheierea actelor,usa li s-a inchis si au uitat ca mai au si un parinte nevazator in viata !!!!
Tata sufera si nu doreste ca ei sa se mai bucure de parte rezervatara.
Avem si o ancheta sociala,din partea primariei,cum ca NOI avem grija de-o viata,de dansul. Este fericit ca ne are si doreste sa recompenseze munca si dragostea noastra.

b) Un contract de mana,cu doi martori,in care taticu sa arate felul cum este ingrijit de noi,ca doreste sa fie intretinut pana la moarte de noi (eu si sotia) si ca doreste ca bunurile ramase de pe urma sa sa ne apartina noua , este atacabil in instanta ?

c) Un testament,facut de tata,in fata notarului,dar fara martori,in favoarea noastra,cu cei doi fii rezervatari ( L-a facut tata,in urma cu un an ) , poate fi atacat in instanta? Cum ne putem apara ?

Cu mare respect !
Petrica Leah
Cel mai recent răspuns: Vlad2013 , utilizator 16:57, 7 Februarie 2012
a) Depinde de la caz la caz: acte de proprietate, extrase CF, expertiza IML...
b), c) Orice act e atacabil, nu musai si desfiintat. Depinde de cuprins, calificarea lui etc. Mergeti la un avocat pt. asta.
Din suflet va multumesc si va doresc tot binele din lume !!!
La o buna "vedere" on-line !!!
Cu tot respectul, Petrica Leah

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract de intretinere Vlad2013 Vlad2013 Suntem necajiti si dezorientati. Dorim sa intocmim cu tata ( 85 de ani - nevazator,gradul I ) un CONTRACT DE INTRETINERE . Este dorinta dumnealui sa -l ... (vezi toată discuția)
Dreptul la proprietate Vlad2013 Vlad2013 Buna dimineta, Ma adresez,din nou,dumneavoastra sa ma puteti ajuta . Parintii au decedat.Au trei mostenitori ( fii, aflati in viata). Au ... (vezi toată discuția)
Testament Vlad2013 Vlad2013 Buna ziua , Acum doi ani,tata ne-a facut un testament , in fata notarului,precum ca tot ceea ce-i apartine ,dupa decesul dumnealui , pentru ca avem grija ... (vezi toată discuția)