Ma adresez,din nou,dumneavoastra sa ma puteti ajuta .
Parintii au decedat.Au trei mostenitori ( fii, aflati in viata).
Au construit,mai intati o casa,pe care au dat-o,vanzare-cumparare, unuia dintre copii (Sile)).Acesta au ajutat la construirea unei noi locuinte,pentru parinti. Dupa separarea parintilor si dupa ce a primit vanzare-cumparare casa parinteasca , A UITAT DE PROMISIUNEA CA VA AVEA GRIJA DE EI SI CA VA SUPORTA CHELTUIELILE DE MORMANTARE . "Le-a inchis usa" !!
Atat vechea locuinta , cat si cea noua se afla pe terenul parintilor.
Cand s-a defalcat dreptul de priprietate,parintii si-au intabulat noua locuinta,pe numele lor.
La aceasta noua casa , au contribuit substantial si parintii , dar si un alt copil ( Maria),care a recostruit acoperisul (le ploua parintilor in casa) , a facut baia,a izolat casuta,a parchetat.(exista acte doveditoare,in acest sens) si i-a ingrijit pe parinti,pana la moarte . ( Ancheta sociala,din partea Primariei,in timpul vietii tatalui,dovedeste acest lucru) .
Tata,a facut testament,in favoarea fiicei,Maria,in care se arata ca lasa toate bunurile mobile si imobile ,dupa deces, acesteia.In testament, este specificat ca mai are inca doi copii.
Acum,Sile vine cu pretentia ca LUI i se cuvine casa parintilor,ca aduce martori ca EL a facut-o. Deci,vrea sa anuleze,in instanta , atat dreptul de proprietate al parintilor , cat si testamentul pe care l-a dat tata.
Va intreb : Va reusi ?
Unde este dreptatea ?
Cu mare respect , Petrica Leah
Testamentul poate fi redus cu cota mostenitorilor rezervatari, deci si Sile poate beneficia de bunurile lasate prin testament. In ceea ce priveste un eventual proces, functie de probele pe care le aduce fiecare parte, doar instanta poate aprecia.
Mostenire
Vlad2013
Buna dimineata,
Ma mai framanta o problema :
Daca un copil ( din cei trei) , a avut grija,pe parcursul vietii parintilor, de acestia ,daca a ... (vezi toată discuția)