Buna seara,
Parintii au decedat : Mai intai,mama,iar apoi tata.
Deoarece tatal s-a bucurat, toata viata,de o ingrijire,un respect si o atentie deosebita din partea noastra( a mea si a sotiei),ne-a lasat un testament,ca,dupa maortea sa,intreaga avere sa ne ramana noua. Tot noi am suportat cheltuielile de mormantare,pentru ambii parinti.
Deoarece,la notar,nu ne-am inteles,am ajuns in instanta.Acum s-a stabilit si expertul evaluator si in constructii.Trebuie sa fim anuntati cand se va deplasa la fata locului.
DAR :
Casa parinteasca are o schita incorecta. Masuratorile sunt bune,pe schita,dar calculul suprafetei este gresit ( cu 10 mp mai mica decat in realitate).Tot gresit a fost inscrisa suprafata casei si a curtii si in cartea funciara.
Am incercat sa iau legatura cu expertul repartizat de judecatorie sa vina pe teren , dar mi-a spus ca nu este voie sa stam de vorba,in particular.
Va intreb : N-ar fi bine ca expertul sa stie ca-i greseala in schita,iar cu ocazia aceasta sa se modifice in CF ?
Sau este mai bine sa lasam lucrurile sa curge de la sine,iar, dupa succesiune,sa chemam un alt expert,sa puna actele in regula , dupa o noua masuratoare ? Sau poate acest lucru ar trebui sa se petreaca pana nu vine expertul judecatoresc , pentru a evalua corect imobilul ?
Ce ma sfatuiti? Care este calea corecta de urmat?
Cu respect , Petrica Leah
Cel mai recent răspuns:
Vlad2013 , utilizator
00:12, 7 Iunie 2013