avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune

Buna seara ,

Am cumparat un teren,de la un cetatean care-l mostenise de la unchiul sau.Acest teren este in aceeasi CF,cu inca doi proprietari.
Unul dintre ei , a chemat un expert,care a masurat terenul si l-a repartizat,dupa cum a declarat acesta,ca ar fi fost folosit,din vechime,de catre parintii,care fusesera frati.
Aceste masuratori,ca si shita,care a fost facuta dupa bunul plac al celui care a platit,nu corespund,insa cu ceea ce a fost in realitate.
Astfel ca , vanzatorul meu s-a trezit ca suprafata lui de teren nu mai este acolo unde a folosit el,ci intr-o margine prapastioasa , cu tufisuri,jepi si mestecanis.
Pagubitul a inaintat recurs.Nu s-a finalizat si mi-e vandut mie terenul , sperand ca eu voi lupta sa se faca dreptate.
Am primit,deci,citatie,sa ne prezentam pentru iesirea din indiviziune .
Am fost la coproprietarul nostru,sa vedem ce spune si anume,unde se afla terenul pe care l-am cumparat noi. Anterior,fusesem informat unde a folosit cel care ni-a vandut pamantul,dar am crezut ca ne putem intelege,fara judecata.
Va intreb: Daca ceilelti doi coproprietari n-au semnat actele de impartire a terenului,ESTE VALABILA SITUATIA LUCRATA DE EXPERT ?
Ce putem face,pentru a castiga terenul pe care l-am cumparat?
Cu mult respect, Petrica Leah
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 23:42, 6 Iunie 2013
Buna seara
Formulati obiectiuni la expertiza si aratati ca terenul folosit de dumneavoastra se afla pe alt amplasament.
Ar fi bine sa va consultati cu un avocat.
av. Gabriel Klein Kiritescu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune Vlad2013 Vlad2013 Buna seara, Parintii au decedat : Mai intai,mama,iar apoi tata. Deoarece tatal s-a bucurat, toata viata,de o ingrijire,un respect si o atentie ... (vezi toată discuția)
Dobandire de teren Vlad2013 Vlad2013 Buna ziua , Avem urmatoarea situatie : Trei frati mostenitori ai unei suprafete de teren isi construiesc casele si folosesc un teren , cu urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Expertiza judiciara, stabilire pret Vlad2013 Vlad2013 Buna seara, As dori sa adresez o intrebare,la care astept si un raspuns : Este vorba despre un imobil (casa si curte-in total , 100 mp ) ,caruia ... (vezi toată discuția)