avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 649 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executie silita
Discuție deschisă în Executare silită

executie silita

buna ziua, Va rog sa-mi spuneti in cazul in care sa executat silit un debitor prin poprirea a 1/3 din salar, iar debitorul are un imobil in copropritate(teren) ce nu a fost in patrimoniul debitorului la momentul executie silite ,acesta poate sa-l instraineze prin un act de donatie fiicei sale , spre a nu fi,executat silit si daca pot anula actul de donatie .Cu stima si multumesc.
Cel mai recent răspuns: exuser , utilizator 12:10, 10 Februarie 2012
Se poate instraina.Il puteti ataca in instanta, insa fara sanse de reusita. Avand in vedere ca la momentul executarii silite, cu atat mai mult daca nu s-a cerut si cea imobiliara, debitorul nu avea in patrimoniu si acel imobil, nu vad cum va justificati interesul mai intai.
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2012
ContSters237899, utilizator
"debitorul are un imobil in copropritate(teren) ce nu a fost in patrimoniul debitorului la momentul executie silite ,acesta poate sa-l instraineze prin un act de donatie fiicei sale , spre a nu fi,executat silit si daca pot anula actul de donatie "

cum ceva ce nu a fost in patrimoniul debitorului poate fi instrainat?
Conteaza cand se face instrainarea, nu cand intra bunul in patrimoniul debitorului.

Daca afla creditorul de acest transfer cu titlu gratuit, il poate ataca. El raspunde cu gajul general format din totalitatea bunurilor prezente si viitoare. ( cum se pune poprire pe venituri viitoare, rezulta ca si bunurile imobile dobandite ulterior declansarii executarii silite pot fi urmarite silit)

sansele de a se admite o actiune oblica de genul asta sau actiune revocatorie, dupa caz, nu sunt f mari. Ma bazez pe solutiile date deja in cazuri similare.
Conform Codului Civil:
"Garanția comună a creditorilor
Art. 2.324
(1) Cel care este obligat personal răspunde cu toate bunurile sale mobile și imobile, prezente și viitoare. Ele servesc drept garanție comună a creditorilor săi"

Conteaza data la care intre sau iasa bunurile raportata la data inceperii executarii silite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Actiune revocatorie impotriva contractului de instrainare bun imobil milan92 milan92 Buna ziua Un creditor a vindut(donat?)proprietatea pentru a nu putea fii executat silit.Asta sa intimplat dupa ce am declansat procesul in urma caruia ... (vezi toată discuția)
Actiunea revocatorie(pauliana)se poate alica si unui contract de donatie? auraneg auraneg DACA INAINTE DE A FII EXECUTAT SILIT TU AI DOMAT PROPIETATEA UNEI PERSOANE CREDITORUL POATE CERE ACTIUNE REVOCATORIE?(PAULIANA) (vezi toată discuția)
Executare imobil eka20 eka20 Buna seara! Adresez o intrebare celor specializati in problemele cu bancile din Romania... Am achizitionat un credit de nevoi personale cu ipoteca in urma cu 2 ... (vezi toată discuția)