buna ziua, Va rog sa-mi spuneti in cazul in care sa executat silit un debitor prin poprirea a 1/3 din salar, iar debitorul are un imobil in copropritate(teren) ce nu a fost in patrimoniul debitorului la momentul executie silite ,acesta poate sa-l instraineze prin un act de donatie fiicei sale , spre a nu fi,executat silit si daca pot anula actul de donatie .Cu stima si multumesc.
Se poate instraina.Il puteti ataca in instanta, insa fara sanse de reusita. Avand in vedere ca la momentul executarii silite, cu atat mai mult daca nu s-a cerut si cea imobiliara, debitorul nu avea in patrimoniu si acel imobil, nu vad cum va justificati interesul mai intai.
"debitorul are un imobil in copropritate(teren) ce nu a fost in patrimoniul debitorului la momentul executie silite ,acesta poate sa-l instraineze prin un act de donatie fiicei sale , spre a nu fi,executat silit si daca pot anula actul de donatie "
cum ceva ce nu a fost in patrimoniul debitorului poate fi instrainat?
Conteaza cand se face instrainarea, nu cand intra bunul in patrimoniul debitorului.
Daca afla creditorul de acest transfer cu titlu gratuit, il poate ataca. El raspunde cu gajul general format din totalitatea bunurilor prezente si viitoare. ( cum se pune poprire pe venituri viitoare, rezulta ca si bunurile imobile dobandite ulterior declansarii executarii silite pot fi urmarite silit)
sansele de a se admite o actiune oblica de genul asta sau actiune revocatorie, dupa caz, nu sunt f mari. Ma bazez pe solutiile date deja in cazuri similare.
Conform Codului Civil:
"Garanția comună a creditorilor
Art. 2.324
(1) Cel care este obligat personal răspunde cu toate bunurile sale mobile și imobile, prezente și viitoare. Ele servesc drept garanție comună a creditorilor săi"
Conteaza data la care intre sau iasa bunurile raportata la data inceperii executarii silite.
Executare imobil
eka20
Buna seara! Adresez o intrebare celor specializati in problemele cu bancile din Romania... Am achizitionat un credit de nevoi personale cu ipoteca in urma cu 2 ... (vezi toată discuția)