avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... ce pensii vom avea?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

ce pensii vom avea?

Ce spuneti de acest articol:

[ link extern ]

In mare parte este adevar avand in vedere ca multi au trecut pe cartea de munca salariul minim si iau de fapt mai mult, dar totusi sunt oameni care castiga pe bune salariul minim pe economie si cred ca stiti si voi si aveti exemple apropiate, ce vor face acesti oameni, chiar vor avea pensii de 120 roni pe luna? Este posibil asa ceva? Ce vina au acesti oameni ca au salariul minim?

Acum valoarea punctului de pensie este undeva in jur de 700 roni, o pensie mica(multi nici nu iau atat), supravietuiesc cu greu si la aceasta valoare, dar la 120 roni?

Ce parere aveti? Mai ales ca din ce scrie in articol aceste efecte se vor vedea nu mai tarziu de 2012 cand vor iesi la pensie primul val de oameni care au avut salariul minim in cartea de munca?

Si inca ceva: cum se calculeaza pensia pana la urma ca din ce spun ei in articol este 1/3 din salariul avut(o medie a salariiilor anuale)?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:26, 16 Decembrie 2008
Deci, din start am inteles ca pensia mea este calculata la o valoare a punctului, de 581... si nu 697,5.


Nu ati precizat care este data punerii in plata a deciziei dvs. de pensie! Se are in vedere, la calcul pensiei, valoarea punctului de pensie de la acea data!
Cererea a fost facuta cu data de 1 sept., a.c., iar decizia am primit-o pe data de 10 dec., impreuna cu plata cuvenita. Stiu ca de la 1 nov., valoarea punctului de pensie a crescut la 697,5...parca, de la 581 cat era in septembrie. As vrea sa stiu daca este luata in calcul si aceasta crestere a valorii punctului de pensie, de la 1 noiembrie.
Va multumesc
O seara buna.
Valoarea punctului de pensie a crescut de la 1 octombrie sau de la 1 noiembrie? Eu stiu ca de la 1 nov.
Multumesc
In Monitorul oficial nr. 661 / 2008 a fost publicata OUG nr. 108 / 2008 - pentru modificarea unor acte normative din domeniul social.
Prin aceasta ordonanta de urgenta este avansat termenul de majorare a punctului de pensie stabilit de OG nr. 26 / 2008, de la 01 noiembrie 2008 la 01 octombrie 2008. Astfel incepand cu 01 octombrie 2008 punctul de pensie devine 697,5 lei.


Buna ziua. Va rog frumos sa-mi spuneti in ce conditii pot sa continui activitatea, dupa pensionare. In baza carei legi, . Care este procedura? Ce trebuie sa fac?
Va multumesc
O zi buna

Alte discuții în legătură

Pensie popamihaelateodora popamihaelateodora Mama mea este nascuta pe 20 septembrie 1955. Anul trecut i s-a comunicat ca trebuie sa iasa la pensie in noiembrie la varsta de 60 si 2 luni, ceea ce s-a si ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie 2012 Justitiarul711 Justitiarul711 Am inteles ca persoanelor care au iesit la pensie in 2012 beneficiaza de o recalculare a pensiei incepand cu 11 februarie 2013. Care este modul de calcul al ... (vezi toată discuția)
Punctajul suplimentar pentru activitatea lucrata in grupe de munca SOTULMEU A IESIT LA PENSIE IN OCTOMBRIE 2005, AVAND STAGIU COMPLET DE COTIZARE , 30 ANI SI 8 LUNI DIN CARE 21 ANI SI 4 LUNI GRUPA I; 5 ANI GRUPA II IAR ... (vezi toată discuția)