avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... pasaport minori
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

pasaport minori

eu impreuna cu sotul meu stam in Spania,intrebarea mea este ce imputernicire trebuie sa facem mamei mele ptr a le face pasaport celor doi copii si ptr a-i scoate din tara;si daca acestea se pot face numai la consulat sau si la un avocat de aici avand in vedere ca stau departe de madrid
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 13:58, 7 Februarie 2012
Trebuie sa dati o declaratie la consulat prin care sa spuneti ca sunteti de acord ca minorii sa paraseasca tara cu mama dvs, sa spuneti data cand parasesc tara si tarile pe care le vor parcurge pentru a ajunge la dvs (daca vin pe jos).

Pe langa aceasta declaratie trebuie sa mai faceti si o procura pentru mama pentru a putea sa le faca pasapoarte.
multumesc mult de raspuns,adica daca vin cu masina,autocar si nu cu avion?si ce valoare au procura si declaratia daca se poate aproximativ,multumesc anticipat
Taxa consulara este de 45 euro pentru fiecare document + 15 euro pentru fiecare document daca il doriti imediat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imputernicire pentru a calatori cu un minor in strainatate merosa merosa Buna ziua. Ma numesc Robert si as vrea sa ma interesez de un lucru. Eu sunt in Anglia momentan si urmeaza sa vina si sotia cu copilul de 3 ani si m-ar ... (vezi toată discuția)
Pasapoarte pentru copii minori IORDAN ELENA IORDAN ELENA buna ziua, va rog sa imi spuneti cum este cel mai bine si repede sa procedez pentru a face pasapoarte copiilor mei de 12 ani si 6 luni, respectiv 9 ani in ... (vezi toată discuția)
Plecarea in strainatate a minorilor numai cu un parinte !!! Izabella_Bianca Izabella_Bianca Buna ziua !! Am si eu o intrebare la dvs. In caz ca sotia este in Spania ce acte ar trebui pentru a merge cu 3 copii ( 2 minori 16 si 10 ani si 1 major ) in ... (vezi toată discuția)