avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1101 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... imputernicire pentru a calatori cu un minor in ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

imputernicire pentru a calatori cu un minor in strainatate

Buna ziua. Ma numesc Robert si as vrea sa ma interesez de un lucru.
Eu sunt in Anglia momentan si urmeaza sa vina si sotia cu copilul de 3 ani si m-ar interesa cit ma costa o imputernicire pentru a calatorii sotia cu copilul si ce trebuie sa contina acest document. este valabil pentru o calatorie sau pe perioada si poate sa faca pasaport cu tot acest document? daca fac aici in londra e valabila si in tara?
dac ma puteti ajuta cu un raspuns cat mai detailat va rog
multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: merosa , utilizator 18:47, 28 Decembrie 2011
Daca copilul nu are pasaport trebuie sa dati o procura mamei si o declaratie prin care va exprimati acordul ca sa se emit a pasaport pe numele copilului si mama sa ridice acel pasaport de la organul emitent roman si apoi o declaratie acord prin care va exprimati consimtamantul ca minorul sa calatoreasca cu mama , insa aceasta declaratie o veti da dupa ce pasaportul va fi emis.
In primul rand multumesc pentru raspuns rapid. Deci inseamna ca defapt doua imputerniciri i-mi trebuie. Una pentru pasaport si una pentru calatorie. si astea toate cam la ce valoare este? multumesc
Va trebuie o procura pt pasaport care va contine si o declaratie si o declaratie acord de calatorie...O sa va coste mai mult Decat in Tara la un notar....Depinde de fiecare Consulat...
Va trebui in prealabil sa parcurgeti 2 etape.

1. Va trebui sa dati o declaratie prin care sa spuneti ca sunteti de acord ca sotia sa faca pasaport minorului. Costa 40 de euro sau 55 euro daca o vreti imediat.

Aceasta declaratie o veti trimite acasa si sotia va putea sa ii faca pasaportul copilului.

2. Dupa ce cunoasteti nr. de pasaport al minorului veti purcede tot catre consulat pentru a face declaratie prin care sunteti de acord ca copilul sa paraseasca Romania. Costa tot 40 sau 55 de euro în functie de cat de repede o vreti.

Forma declaratiei este stiuta de cei de la consulat, dvs. spuneti-le doar pentru ce va trebuie.

Puteti merge în fiecare luni, marti, miercuri sau joi între orele 9-13 fara programare. Ridicarea se face intre 15-16.

Secţia Consulară a Ambasadei României la Londra
Adresă: M.E.I.C. House, 344 Kensington High Street, Londra W14 8NS (hartă)
Telefon: +44 (0) 20 7602 9833
Fax: +44 (0)20 7602 4229
Email: consulara@roemb.co.uk

VA MULTUMESC FRUMOS PENTRU RASPUNS SI VA DORESC SARBATORI FERICITE.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie copil anglia etveschebane etveschebane Ma aflu in Anglia deja de 2 ani, m-am casatorit cu un cetatean francez si am o fetita de 5 luni nascuta in Anglia ... problema e ca statul refuza sa-mi aprobe ... (vezi toată discuția)
Certificat nastere copil nascut in irlanda djmtk djmtk Buna ziua! Doresc sa ma casatoresc cu prietena mea care este gravida. Pana aici totul este frumos....Problema apare ca locuim in irlanda si trebuie sa facem ... (vezi toată discuția)
Carte identitate - resedinta in strainatate + schimbare domiciliu in romania ContSters250855 ContSters250855 Locuiesc in Londra de 2 ani si in curand imi va expira cartea de identitate. Cartea de identitate curenta a fost eliberata in Bucuresti pentru ca acolo locuiam ... (vezi toată discuția)