avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi

Miercuri, 21 mai, are loc evenimentul: Angajarea străinilor în România - Recomandări practice și lecții utile pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nr zile stagiu pt calcul medical
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nr zile stagiu pt calcul medical

Buna ziua,
am o intrebare legata de nr de zile ce intra in calculul mediei zilnice.
Pe luna dec (unde sunt 20 zile lucratoare) mi s-a spus ca sa iau in considerare 21 de zile (inclusiv ziua de 26 dec) pentru ca este liber platit.

este corect?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:37, 7 Februarie 2012
Ziua de 26 decembrie este declarata zi de sărbătoare legală în care nu se lucrează ... asadar, nu este platita acea zi ... dec 2011 are 20 de zile lucratoare.

Ordin Nr. 60/32 din 27 ianuarie 2006 pentru aprobarea Normelor de aplicare a prevederilor Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate
ART. 73
(1) Media zilnica a bazei de calcul a indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate se determina ca raport intre suma veniturilor realizate in ultimele 6 luni, pe baza carora s-a achitat contributia pentru concedii si indemnizatii, si numarul total de zile pentru care s-a achitat contributia in aceasta perioada, astfel:
_
Mzbci = >_ V : NTZ,

in care:
Mzbci = media zilnica a bazei de calcul a indemnizatiilor;
SUMA V = suma veniturilor din ultimele 6 luni, pe baza carora s-a achitat contributia pentru concedii si indemnizatii;
NTZ = numarul total de zile lucrate din ultimele 6 luni, pe baza carora s-a achitat contributia pentru concedii si indemnizatii.

Numarul de zile pentru care s-a achitat contributia pentru concedii si indemnizatii in aceasta perioada nu poate fi mai mare decat numarul zilelor lucratoare corespunzatoare fiecarei luni din perioada luata in considerare pentru baza de calcul, potrivit Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, cu modificarile ulterioare.
www.cnas.ro/legislatie/ordin-nr-60-32-din-27-ianuarie-2006

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Baza calcul concediu medical rusualexandra rusualexandra Am un salariat angajat in 2006. A venit cu cm cu data de 06.03.2012. El are urmatoarea situatie : in ultimele 12 luni perioada de cotizare este: Feb. Ian. ... (vezi toată discuția)
Calculul ind pt maternitate fifi58 fifi58 o persoana are 2 locuri de munca fiecare cu 8/zi la al 2-lea loc de munca este angajata nu mai din septembrie 2016 Cum se calculeaza la al 2-lea loc de m ... (vezi toată discuția)
Calcul indemnizatie de maternitate ramiha ramiha Buna ziua, Sunt insarcinata si lucrez din octombrie. In august am terminat masterul. In februarie intru in concediu prenatal. Stiu ca indemnizatia de ... (vezi toată discuția)