Am un salariat angajat in 2006. A venit cu cm cu data de 06.03.2012. El are urmatoarea situatie : in ultimele 12 luni perioada de cotizare este:
Feb. Ian. Dec. Nov. Oct. Sept.
o 21 20 22 20 20
Baza de calcul 103 zile.
In alt program (lucrez pe doua programe) nu imi ia Feb. cu O si calculeaza altfel :
Ian Dec. Nov. Oct. Sept. Aug.
21 20 22 20 20 20
Baza de calcul 123 zile.
Nu stiu care este varianta pe care sa o aleg.
Multumesc pt raspuns!:((
Din normele la OUG nr.158/2005: ART. 73
(1) Media zilnică a bazei de calcul a indemnizaţiilor de asigurări sociale de sănătate se determină ca raport între suma veniturilor realizate în ultimele 6 luni, pe baza cărora s-a achitat contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii, şi numărul total de zile pentru care s-a achitat contribuţia în această perioadă, astfel:
_
Mzbci = >_ V : NTZ,
în care:
Mzbci = media zilnică a bazei de calcul a indemnizaţiilor;
SUMÃ V = suma veniturilor din ultimele 6 luni, pe baza cărora s-a achitat contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii;
NTZ = numărul total de zile lucrate din ultimele 6 luni, pe baza cărora s-a achitat contribuţia pentru concedii şi indemnizaţii.
Daca intr-o luna din cele 6 anterioare nu s-au realizat venituri, atunci nu se poate lua in calcul nici numarul de zile lucratoare din luna respectiva, deoarece nu s-a achitat contributia de sanatate.
Varianta corecta este cea cu 103 zile ,număr total de zile pentru care s-a achitat contribuţia în perioada februarie2012-septembrie 2011., persoana asigurată a realizat venituri pe o perioadă mai mică de 6 luni,respectiv doar 5 luni din cele 6,respectiv ianuarie 2012-sept. 2011.