avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1096 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Revenire din CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Revenire din CCC

Buna ziua,
Imi puteti spune va rog care este ultima zi a CCC? In ce lege se mentioneaza asta?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: danstoicastefan , utilizator 18:10, 7 Februarie 2012
1. Ultima zi de CCC este ziua in care copilul implineste 2 ani sau 1 an, depinde ce varianta de CCC ati ales.

2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 16
(1) Dreptul la indemnizatiile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 si art. 9, alin.(5) si alin. (6) inceteaza cu ziua urmatoare celei in care:

a) copilul a implinit varsta de un an sau, dupa caz, 2 ani, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

b) a avut loc decesul copilului.
...

Va multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de crestere a copilului delia3 delia3 Buna , am nascut o fetita in 09 03 2013, am avut concediu postnatal pana in 01.07.2013, inseamna ca ccc trebuie sa fie pana in 01.07.2015 ???? Am primit o ... (vezi toată discuția)
Intrebare - acordare indemnizatie creste copil Letycia Letycia Buna ziua , as dorii sa imi spuneti pana cand se primeste indemnizatia pt cresterecopilului pana la 2 ani ? Pana in luna cand acesta implineste 2 ani sau doi ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din concediu ingrijire copil rin rin Cand prevede legea ca isi poate incepe mama activitatea dupa concediul de ingrijire copil, in ziua cand copilul implineste 2 ani sau in ziua urmatoare acesteia? (vezi toată discuția)