avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1185 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Intrebare - acordare indemnizatie creste copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Intrebare - acordare indemnizatie creste copil

Buna ziua , as dorii sa imi spuneti pana cand se primeste indemnizatia pt cresterecopilului pana la 2 ani ? Pana in luna cand acesta implineste 2 ani sau doi ani din momentul in care ai primit decizia ? Va multumesc foarte mult !
Cel mai recent răspuns: Letycia , utilizator 15:03, 18 Iunie 2013
1. Indemnizatia pentru CCC se plateste pana inclusiv in ziua in care copilul implineste 1 an, 2 ani sau 3 ani, in functie de ce varianta de CCC ati beneficiat.

2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 16
(1) Dreptul la indemnizațiile prevăzute la art.2 alin.(1), respectiv la art.5 și art.9 alin.(4) și (5) încetează cu ziua următoare celei în care:

a) copilul a implinit varsta de un an sau, dupa caz, 2 ani, respectiv de 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

b) a avut loc decesul copilului.
...
Va multumesc pt raspuns !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reluare activitate dupa ccc divele divele Cand trebuie sa-si reia activitatea salariata care a avut cerere pentru cresterea copilului pana la 2 ani? Care este legislatia referitoare la aceasta ... (vezi toată discuția)
Reintoarcere din concediu ingrijire copil rin rin Cand prevede legea ca isi poate incepe mama activitatea dupa concediul de ingrijire copil, in ziua cand copilul implineste 2 ani sau in ziua urmatoare acesteia? (vezi toată discuția)
Reinceperea activitatii dupa terminarea concediului pentru cresterea copilului mkduck2001 mkduck2001 Va rog sa imi spuneti care este ziua in care trebuie sa se reinceapa activitatea dupa concediul de crestere a copilului? Vreau sa imi dati un exemplu concret : ... (vezi toată discuția)