Buna ziua. Va rog cin e poate sa m-a lamureasca cu urmatoarea intrebare . Am facut un contract de cesiune la un srl si este cu titlu gratuit ,contractul l-a facut un avocat,l-a depus la registrul si a iesit si in monitor si mai dureaza pana se judeca.intrebarea este daca datoriile la ITM trebuie sa le platesc eu sau el ? tinand cont ca in contract scrie ca e responsabil de pasivele firmei din momentul semnari cesiuni .SI un alt aspect daca face datori el pe firma pana la definitivare cine le plateste? va multumesc
datoriile le plateste firma si nu organele de conducere. din acest punct de vedere cesiunea nu are nici o importanta.
sub aspect penal, raspunderea ptr retinerea la sursa a impozitelor si neplata lor incumba administratorului in functie la data savirsirii faptei. administrator este cel din registrele reg com la data savirsirii faptei.
multumesc .dar tot nu sunt lamurita pana devine el administrator mai dureaza si daca face datori ? ca ati spus ca contractul de cesiune nu are importanta eu am predat toate actele firmei inclusiv stampila
toate se platesc dein incasarile firmei.
banuiesc ca firma functioneaza si se facincasari din care se fac plati inclusiv cheltuielile cu cartile de munca.
mai clar am avut un magazin alimentar si functioneaza dar datoriile la ITM sunt mai vechi el functioneaza acum dar in contractul de cesiune el e responsabil de pasive numai din momentul semnari cesiuni deci firma plateste ? contabila mea zice ca trebuie sa le platesc eu ca intra in penal e corect sau nu ?ea fiind acum contabila noului cesionar
dvs suntei administrator pina la schimbarea dvs din evidentele reg comertului ( ceea ce va face schimbarea opozabila fata de terti, fisc si organe de cercetare penala).
pina atunci, in mod normal, dvs nu trebuie sa oferiti administrarea firmei viitorului administrator.
contabile dvs are dreptate cu mentiunea ca plateste firma, din incasari, si nu dvs personal.
Cesionare firma
mariab51
in dec 2008 am cesionat firma unei pers care acum are probleme legate de ac firma,e srestat si cercetet ,la data cesionarii firma avea datorii numai la stat ... (vezi toată discuția)