avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 855 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... intelegere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

intelegere

Buna ziua.As avea nevoie de un sfat.In urma cu 1 an am dat o masina unui prieten,pt a se folosi cu de ea pt o perioada de cateva saptamani in schimbul unei sume de bani.Mergand pe incredere,nu ma facut nici un act cu el.Nu si-a respectat intelegerea si nu mi-a dat banii nici dupa ce mi-a inapoiat masina.Am convorbiri inregistrate cu el in care spune ca o sa-mi dea banii,dar ca nu ii are acum,etc.Chestia este ca as vrea sa fac ceva in sensul acesta,macar o plangere la politie,daca e legala.Stiind ca el a mai avut pbl cu politia din alte motive poate am o sansa sa mai recuperez ceva,speriindu-l.Nu e moral,dar e sanatos.(sper).Ma gandesc si la varianta cu un proces,dar stiu ca sunt alti bani dati si as vrea,daca se poate sa incerc macar varianta cu politia.Nu stiu nici daca timpul care a trecut e prea mare pt a mai face ceva.Ma puteti ajuta cu niste pareri?multumesc frumos!
buna ziua ,
incercati cu o plingere la politie dar mai sanse nu veti avea cu aceasta plingere doar ca veti avea un inceput de dovada scrisa prin decaratia data de el la politie fata de plingerea depusa daca va recunoaste ok o puteti folosi in procesul civile in pretentii daca nu .... mai vedeti
bafta
ati putea incerca mai intai sa scoateti trancrierea inregistrrilor telefonice,dupa care puteti incerca i plangere penala pe abuz de incredere. nu stiu in schimb care vor fi rezultatele.
aveti si varianta civila dar acolo tb sa timbrati inraport de suma solicitata conform taxelor de timbru
Nu veti rezolva nimic cu plangere la politie, cata vreme nu a comis vreo fapta penala.
Daca ati putea face dovada intelegerii, ati avea ceva sanse in civil.In lipsa unui inscris care sa ateste intelegerea , este si mai complicat.
Cat priveste proba pe care o detineti, respectiv intregistrarea convorbirii pe care ati purtat-o cu persoana, nu ar trebui sa fie nicio problema in privinta admisibilitatii ei, cata vreme proba nu este oprita de lege .
Nu este vorba despre abuz de incredere, intrucat autoturismul a fost restituit, ci despre o nerespectare conventiei care a pricinuit partii un prejudiciu,
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2012
Ana Cristina Margu Birou de mediator , Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot recupera banii dati cu imprumut prin anul 2004? mariuca57 mariuca57 In 2003- 2004 am dat niste bani cu imprumut unor peieteni si pana acum imi tot spun ca nu au, sa mai astept sa faca rost. Nu am facut nicio chitanta de mana ... (vezi toată discuția)
Recuperare datorie pers fizica emilpiros emilpiros buna seara. poate ma ajuta si pe mine cineva. As dori sa stiu in ce fcel, in ce sistem pot recupera de la o persoana fizica o anume suma de bani, ... (vezi toată discuția)
Cumparare masina fara act de vanzare-cumparare cornel_gmc cornel_gmc Buna, am cumparat o masina de la cineva insa fara a intocmi un act de vanzare-cumparare.Dupa un timp am vandut masina,deci nu o mai am.Acum a venit cea de la ... (vezi toată discuția)