avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii salariati cu timp partial
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

salariati cu timp partial

Un angajat incadrat cu timp partial (4 ore) poate lucra in baza unui contract de munca sambata si duminica(repausul saptamanal urmand a fi luat in cursul saptamanii) avand in vedere ca acesta nu are voie sa faca ore suplimentare si trebuie sa aiba o repartizare a timpului de lucru?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 21:12, 7 Februarie 2012
Da, poate lucra in week-end .. daca zilele de repaus sunt acordate in alte zile.
de exemplu daca un angajat cu 4 ore lucreaza sambata si duminica, repausul saptamanal fiind luni si marti, intr-o luna cu 21 de zile lucratoare, timpul de munca ar trebui sa fie 84 de ore, dar lucrand dupa programul mentionat mai inainte timpul de lucru poate fi mai mare, de exemplu 92 de ore, iar acest angajat nu are voie sa faca ore suplimentare.
daca s-a stabilit 4 ore/zi , atunci nu exista niciun impediment ... daca stabilit un numar total de ore/luna , atunci acestea pot fi repartizate astfel incat per total in luna respectiva sa efectueze acel numar de ore prevazut in c.i.m.
pai daca are liber luni si marti inseamna ca se incadreaza in cele 84 ore deoarece daca ar avea sambata si duminica ar fi tot doua zile in care se odihneste.
@vuvuzela,
Daca lucreaza dupa cum spuneti,angajatul respectiv isi va efectua exact nr. de ore pt. un contract de 4 ore,respectiv pt. luna cu 21 de zile lucratoare,84 de ore.
Spre exemplificare se poate lua in calcul chiar luna februarie,caci are 21 zile lucratoare.
Asadar angajatul va presta si va fi pontat prezent in 4,5,11,12,18,19,25 si 26 febr.8zile , va fi pontat liber in compensatie in 6,7,13,14,20,21,27 si 28 febr.de asemenea va figura prezent inca 13 zile .(1,2,3,8,9,10,15,16,17,22,23,24,29febr),deci exact 21de zile(8+13)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pontam sambata? hgabi hgabi Am urmatoarea situatie: programul de lucru cu clientii firmei este urmarorul luni -vineri:8-18, iar sambata:8-13. Angajatii sunt programati in ture, astfel ... (vezi toată discuția)
Recuperare zile lucrate in weekend marauder marauder Eu stiu asa...daca angajatul lucreaza sambata, atunci are liber duminica (zi nelucratoare) si luni (libera pt ziua de sambata lucrata). Angajatul va primi ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, cazul de față: - personal platit din fonduri publice (primărie). ... Argieu Argieu Bună ziua, Cazul de față: - personal platit din fonduri publice(primărie). Contract cu program 8 ore/zi, 40 ore/sapt. Luni-Vineri + 1 ... (vezi toată discuția)