avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurari
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurari

Va rog sa imi spuneti daca trebuie sa incheiem anual contracte de Asigurari pentru locuinte .
Si daca nu avem nevoie de interventia asiguratorilor,banii banuiesc ca sint pierduti,nu ii mai putem recupera?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: kyrakyra_65 , utilizator 15:43, 14 Februarie 2012
Sunt 2 tipuri de asigurari, atat pentru imobile cat si pentru auto.Cele obligatorii trebuiesc incheiate in fiecare an, cele facultative doar daca doriti. In ambele cazuri, primele de asigurare nu se restituie.
si daca nu platesc asigurarea obligatorie ce se intampla?...pe anul trecut inca nu am platit-o! nu am venituri de executat ,,, ma inchid ? imi iau casa care e ipotecata la primarie? imi taie alocatia copilului? imi iau tv-ul vechi de 10 ani , din casa? imi taie ajutorul de familie monoparentala care depinde oricum de absentele copilului? ma pun sa matur strazile pt acesti bani?....nu doresc sa ii platesc pt ca ii consider un abuz, avand in vedere ca stau la un etaj superior si inundatiile nu ajung la mine chiar daca ar ploua 5 zile in continuu, nu e o zona afectata de cutremure! de ce sa ma oblige sa ma asigur pt ceva ce nu mi se va intampla?!...pt furt ? da ! pt inundatie de la vecinul ? da! ...pt explozia centralei ? da! ,,,dar nu pt ce vor unii !!!..dar nu doresc sa fac nici un fel de asigurare,,,,se inventeaza tot felul de taxe ca sa aiba unii portofele grase! ,,,
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
kyrakyra_65, utilizator
Normal ca sunt inventate tot felul de taxe... este o sursa buna de profit pentru stat... insa...
ca si in celelalte tari europene si nu numai... trebuia sa ajungem si la acest pas... nu neaparat acum sau un acest context cand stim foerte bine ca dragii nostri parlamentari sustrag astfel de venituri pentru interesele proprii.
In majoritatea statelor aceste "calamitati naturale" sunt sustinute in baza acestor asigurari... nu ca am avea toti nevoie toti de ele... pentru cei de la bloc daca ar fi cutremur nu cred ca ar ma ajuta la ceva... sau cel putin in ideea in care s-ar prabusi foarte multe locuinte nu cred ca s-ar mai putea acoperi prejudiciu.
Ce sa zic... sa zicem ca acei 20 de euro ii considerati o donatie pentru vecinii nostri de pe langa prut care raman in fiecare an fara case daca sunt inundatiii... se poate considera un ajutor.
In ceea ce priveste ce masuri se pot lua... normal nu va ve-ti trezi cu o amenda acum ... pentru ca urmeaza alegerile.... apoi nu se mai stie...
Este o lege si pot dispune amenda in acest caz... care din cate stiu eu in prima faza este de pana la 500 ron.
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
Insurance Logistics Team, Consultant asigurari
Pentru persoane cu situatii financiare deosebite, legea prevede:
Art. 12
(1) Plata primelor obligatorii se face anticipat, cu cel putin
24 de ore inainte de expirarea valabilitatii PAD.
(2) Pentru locuintele sociale sau pentru persoanele care
beneficiaza, din diferite motive, de ajutoare sociale, prima
pentru asigurarea obligatorie este in sarcina autoritatii
locale care are in evidenta persoanele in cauza si se face
direct in contul PAID care, pe baza listei transmise de
autoritatea locala, emite politele de asigurare pentru aceste
persoane.
(3) Plata primelor subventionate partial sau total se va face
in contul PAID de la bugetele locale, din sumele virate cu
destinatie speciala de la bugetul de stat.

E bine sa luati legatura cu primaria.Chiar daca inca nu ati primit amenda, informatia ca nu aveti PAD a ajuns deja la primarie si urmeaza inca o povara (amenda) financiara care va va apasa (impreuna cu impozitul anual).
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2012
nucu$, utilizator
Pentru acea prima de 20 de euro anual, cei mai multi asiguratori te despagubesc si pentru incendiu, trasnet, explozie, cadere de corpuri, fenomene atmosferice (furtuna, grindina, ploaie torentiala, tornada, tromba de aer, vijelie, uragan), izbire de catre vehicule, greutatea stratului de zapada/gheata, avalansa, apa de conducta, furt. Sunt incluse in asigurare si bunurile tip "continut", pentru toate riscurile mentionate mai sus. Deci, cine zice ca sunt bani cheltuiti de pomana, greseste. Oricui i se poate intampla.

Alte discuții în legătură

Asigurarea pentru locuinte araoil araoil nu prea stiu, cat de obligatoriu este asigurarea de locuinte la noi si care sunt urmarile daca nu te asiguri.agentii care iti bat zilnic la usa, nu cunosc ... (vezi toată discuția)
Dilema: asigurare obligatorie(pad)-asigurare facultativa mykybz mykybz Cu scuzele de rigoare pentru ca nu am reusit sa adaptez discutiile interesante referitoare la subiectul asigurarii obligatorii a locuintei din acest forum, la ... (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta eka20 eka20 Buna seara! Avem credit de nevoi personale cu ipoteca si in urma achizitionarii acestuia, suntem obligati la asigurarea locuintei. Platim anual 250euro, iar ... (vezi toată discuția)