avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pot solicita pensie anticipata?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pot solicita pensie anticipata?

Sunt barbat, am 57 de ani, 38 ani vechime, dintre care 28 ani in grupa a doua. La acest moment, pot cere pensie anticipata partial in baza art. 60 alin. (1) din Legea 263/2010 si art. 41 alin (3) din HG 257/2011? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 22:27, 8 Februarie 2012
Va puteti pensiona la limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare la implinirea varstei de 58 ani si 6 luni (Iulie 2013) - am luat in calcul ca data a nasterii luna ianuarie.
Ultima modificare: Marți, 7 Februarie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
ionicabotezatu a scris:
La acest moment, pot cere pensie anticipata partial in baza art. 60 alin. (1) din Legea 263/2010 si art. 41 alin (3) din HG 257/2011?

Raspunsul este nu. Reducerile prevazute la art. 55 din Legea nr. 263/2010 nu se cumuleaza cu alte reduceri prevazute de Legea nr. 263/2010, ci se cumuleaza:
-intre ele, adica reducere pentru grupa de munca + reducere pentru conditii speciale;
-cu reducerile prevazute de alte acte normative.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reducerea varstei de pensionare Lucian_bz Lucian_bz Buna ziua tuturor. Am rugamintea sa ma ajutati cu o interpretare a urmatoarelor texte de lege: [b]Legea pensiilor (263/2010), Art. 55, Alin. 1) ... (vezi toată discuția)
Conditii de pensionare constantinalex constantinalex Sunt nascut la 11.03.1959 si pensionat in gr 2 de invaliditate in decembrie 2010 .In decizia de pensionare sunt specificate urmatoarele date: Stagiu de ... (vezi toată discuția)
Legea 263/2010 hodor dana hodor dana Buna seara. As dori sa stiu cum se va calcula grupa I de munca dupa modificarea legii pensiilor? Conform modificarii legii, pentru gr.I de munca se va folosi ... (vezi toată discuția)