avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1141 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare imobil

Buna ziua!
Ma aflu in urmatoarea situatie. Am dobandit un imobil printr-un contract de intretinere de la bunica mea. Acesta este intabulat pe numele meu in momentul de fata, dupa decesul bunicii. Matusa mea ma ameninta cu un proces pentru respectivul imobil dar inca nu a facut demersuri pentru a ma chema in instanta. Eu doresc sa vand acest imobil ca sa nu fie blocat printr-un eventual proces si eu sa stau si sa platesc taxele pe el timp de ani de zile cat timp se deruleaza acel proces. Pot sa fac asta sau comit vreo ilegalitate? Intentia mea este sa il vand partenerului meu (noi avem un alt apartament in momentul de fata la care suntem proprietari in cote egale) el avand posibilitatea financiara sa il renoveze, imobilul fiind foarte degradat. Vreau sa stiu daca respectivul act de vanzare-cumparare va fi considerat valid sau se considera ca un gest de rea-credinta din partea mea si se poate anula cu usurinta. Mentionez ca avem intentia sa renovam acea casa si s-o vindem mai departe pe un pret mai bun in decursul acestui an.
Va rog sa ma sfatuiti.
Va multumesc,
Anna
Cel mai recent răspuns: vulpitzarea , utilizator 20:32, 7 Februarie 2012
Atat timp cat imobilul nu face obiectul niciunui litigiu, dvs sunteti proprietarul conform contractului de intretinere si imobilul nu este grevat de nicio sarcina I'l puteti vinde. Atentie insa ca pretul sa fie serios si real.
In principiu, oricine poate da in judecata pe oricine. De asemenea, orice act poate fi atacat.

Din ceea ce ati scris, rezulta ca imobilul este al dvs. si fiind al dvs., puteti dispune de el dupa
cum doriti.

Matusa va poate da in judecata pt. imobil, insa va trebui sa demonstreze ca nu ati asigurat intretinerea bunicii la care v-ati angajat prin contract. Veti avea nevoie de martori care sa confirme ca v-ati indeplinit sarcinile stipulate in contract si de inscrisuri(chitante/facturi fiscale din care sa rezulte ca i-ati achitat intretinerea, curentul electric, telefonul, cablul, medicamente, etc.)

De regula, aceste contracte, intre nepoti si bunici sunt cele care se anuleaza cel mai usor.

Daca se intampla sa fiti data in judecata, va sfatuiesc sa va angajati un avocat.

Ca sfat: lasati renovarea si vindeti imobilul cat mai repede, pt. ca, daca matusa deschide actiune, nu-l mai puteti vinde, avand interdictie la Cartea Funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare cumparare cu drept de uzufruct viager Ionutqmar Ionutqmar Buna ziua, In urma cu 7 ani am incheiat un contract de vanzare - cumparare cu bunicul meu pe o garsoniera cu dreptul sau de uzufruct. Bunicul meu a decedat ... (vezi toată discuția)
Uzufruct? stoica ioana-gina stoica ioana-gina As vrea sa stiu daca ma puteti ajuta cu un sfat in urmatoarea problema. Mama mea ar vrea sa isi vanda casa ptr a ma ajuta pe mine sa imi renovez actuala ... (vezi toată discuția)
Problema mostenire-acte ciprian_manea ciprian_manea Buna seara! In urma cu 50 de ani, bunicul meu a cumparat impreuna cu sora lui o casa. In urma cu 4 ani s-a dezbatut iesirea din indiviziune intre ... (vezi toată discuția)