avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1290 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025. Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii ale pensionarului pt. limita de varsta, la ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii ale pensionarului pt. limita de varsta, la veniturile obtinute ca PFA, ori ocazional prin contract de colaborare

In Magazinul AvocatNet.ro am aflat despre existenta lucrarilor "Centralizator contributii sociale aferente tuturor tipurilor de venituri obtinute de contribuabili" si
"Ghidul intreprinzatorului privat - notiuni utile privind infiintarea unui PFA" . Gasesc in cuprinsul acestor lucrari detalii despre contributiile pe care trebuie sa le plateasca un pensionar pentru limita de varsta, fie din veniturile obtinute in baza unui contract de colaborare ocazionala, fie pentru veniturile obtinute ca PFA sau alte venituri, in afara de pensie ? As cumpara lucrarile, dar nu sunt sigur ca voi gasi in ele raspuns la ceea ce ma intereseaza. Astept confirmarea dvs. si poate ar fi util sa prezentati pe viitor , in afara rezumatului lucrarii, si titlul capitolelor sau "Cuprinsul", astfel incat potentialul cumparator sa stie pe ce da banii... Va multumesc! Cu stima, D. Ion
Cel mai recent răspuns: dobje_ion , utilizator 20:16, 19 Februarie 2012
Buna ziua,

Nicio lucrare din lumea asta nu poate trata toate cazurile exceptionale pe care le intalnesc oamenii in viata de zi-cu-zi. Lucrarea de care vorbiti dumneavoastra trateaza lucrurile din perspectiva unui PFA obisnuit. Modul in care se intersecteaza viata unui pfa cu alte situatii exceptionale (lucrul cu strainatatea, intalnirea cu concediul de ingrijirea copiilor de pana la 2 ani si multe alte astfel de situatii) ramane de tratat in lucrari speciale, care vor aborda exact astfel de teme.

Daca derulati pana la pagina doi versiunea demonstrativa a documentului, asa cum este ea pusa la dispozitie, gratuit, celor care vor sa vada despre ce este vorba in lucrarea respectiva, veti vedea ca e prezentat cuprinsul intregii lucrari, astfel incat cumparatorul sa stie pe ce da banii.

O zi frumoasa.
Buna seara! Aveti doar partial dreptate, insa nu-mi doresc o polemica tocmai cu persoanele pe care le stimez... Am verificat asa cum corect mi-ati sugerat, la pagina urmatoare a versiunii demonstrative si am constatat ca lucrarea este... obisnuita si contine generalitati. Nu sunt de acord in schimb cu prima parte a raspunsului dvs. Vorbeam de cei 5.374.808 de pensionari din Romania, conform raportului statistic al CNPP pe ian.2012, dintre care 3.819.536 sunt pentru limita de varsta (statistica_0112.xls) si doar acestia din urma pot cumula pensia cu alte venituri de natura salariala, conform L.263/2010. Asadar sunt aproape patru milioane de persoane si nu de cazuri exceptionale, cum spuneati dvs. Foarte multi dintre ei, respectiv cei in varsta de pana la 62 de ani, pot fi beneficiari ai fondurilor nerambursabile europene pe Masura 141 (Sprijinirea fermalor agricole de semisubzistenta) si 121 (Modernizarea exploatatiilor agricole) ale PNDR, pentru care au fost realocate fonduri semnificative si au ca perioada de depunere a proiectelor 01-29 iunie 2012. Toti acestia ar fi fost interesati sa afle raspunsul la intrebarea mea, una din conditiile acordarii finantarii nerambursafile fiind infiintarea PFA in 30 de zile. Nu m-am impacientat pentru catalogarea de "cazuri exceptionale" pentru ca aveti intr-un fel dreptate, sunt de exceptie acei pensionari de pana-n 62 de ani care mai vor sa munceasca, sa-si ajute copiii sau nepotii si care nu se simt batrani, ci doar "nascuti mai devreme". Oricum, am aflat raspunsul in Legea 263/2010 la art.6 si 11.
Cu stima, D. Ion

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributi pfa tomageta tomageta pfa cod caen 6920 ,pensionar de invaliditate,plateste contributiile sociale? (vezi toată discuția)
Dreptul legal la munca al pensionarilor din sistem militar este afectat de noua legislatie a pensiilor? care pensionari se pot angaja? Ionel Popa Ionel Popa Noua Lege a pensiilor la art.114, 118 si altele restrange dreptul legal la munca al unor categorii de pensionari. Nu este normala o astfel de ingradire dar ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie cu salariu Sava Geta Sava Geta Buna ziua, ma numesc Sava Geta, sunt pensionata la limita de varsta si lucrez in continuare la aceeasi unitate bugetara. Va rog sa ma lamuriti daca mai pot ... (vezi toată discuția)