avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Contabilitate ong
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Contabilitate ong

in cazul unui ONG care s-a infiintat in martie 2011, nu a avut angajati, nu a avut sponsorizari si nici donatii,iar cheltuielile de infiintare si cele curente au fost facute din banii membrilor fondatori, ce documente si pana cand trebuiesc depuse la administratia financiara.
Multumesc !
p.s. in ianuarie am depus o adresa prin care le spuneam ca nu am avut activitati financiare pe 2011
Cel mai recent răspuns: MIV , utilizator 21:20, 7 Februarie 2012
Trebuie sa colaborati cu un contabil autorizat membru ceccar care sa va intocmesca bilantul pe 2011 pe baza balantei la 31 decembrie 2011.
Din proprie experienta:
Trebuie sa colaborati cu un contabil ( poate sa fie un simplu economist) care sa va intocmesca situatiile finaciare si cel care este numit cenzor al ong va face un raport al cenzorului care va fi atasat la situatiile finaciare.
Important : cel cu care colaborati contabil / economist trebuie sa stie contabilitatea ong-urilor, adika sunt cateva particularitati atat la planul de conturi cat si la alte aspecte fiscale...
Faptul ca ati incsat contributiile mebrilor si ati efectuat diverse cheltuieli dovedesc desfasurarea unei activitati , deci depuneti 101 si bilant pana la 25.02.2012

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cenzor ong mihadari mihadari Am un ong.este stipulat in actul contitutiv si un cenzor desi avem 3 membrii fondatori.este obligatoriu sa avem si contabil?cenzorul poate munci cu contract de ... (vezi toată discuția)
Bilanțul anual pentru ong nikc10 nikc10 Pentru ONG cu mai putin de 15 membri, am inteles ca cenzorul nu este obligatoriu, dar o situatie financiara trebuie depusa la finante la sfarsitul anului ... (vezi toată discuția)
Contabilitate ong radustirc radustirc buna ziua, am infiintat in noiembrie 2011 un ong, nu am contactat inca un contabil pentru ca ong-ul nu are nici un fel de activitate si nici nu a avut; in ... (vezi toată discuția)