Bună seara
Sunt divorţată şi am o fetiţă care este incredinţată mie , hotărârea fiind definitivă şi irevocabilă.
Problema mea este că aş dori să dobăndesc şi o altă cetăţenie, împreună cu fiica mea şi mi se cere şi acordul tatălui. El nu vrea să meargă la notar şi să semneze un astfel de acord. Chiar este necesar acordul lui, fetiţa fiind încredinţată mie? Ce se poate face în acest caz? Trebuie să renunţ pentru simplul fapt că un om de rea credinţă nu îşi dă acordul?
Faptul că aveţi acea hotărâre nu înseamnă că puteţi dispune cum doriţi de viaţa copilului. Dacă doriţi altă cetăţenie, de ce nu o faceţi dv.stră şi lăsaţi copilul să decidă ce doreşte să facă cu viaţa lui.
Mulţumesc pentru răspuns. Totuşi nu mi se pare normal. El se răzbună pe popriul său copil şi este ajutat şi de lege :(
Aş putea să cer la judecătorie suplinirea semnăturii părintelui, invocând drepturile copilului...?
Mulţumesc pentru răspuns. Tocmai asta e ceea ce fac eu. Fac totul pentru copilul meu zi de zi şi iau în considerare voinţa lui, în schimb tatăl lui care acum s-a încăpăţânat n-a văzut-o de vreo trei săptămâni. N-a sunat-o la telefon, cu toate că fetiţa are telefonul propriu şi niciodată nu am interzis s-o vadă sau să vorbească cu ea. Deci ar trebui să las cu el, cu un tată care plăteşte 115 lei pensie alimentară spunănd că şi asta e prea mult? Eu îmi văd de viaţa mea şi de viaţa fetiţei mele tot eu trebuie, pentru că din păcate ea nu se poate baza pe tatăl său. Timp de 12 ani deja şi ea a avut timp să vadă acest lucru.Din păcate. O seară bună.
Divort
anita18@gmx.at
Am o fetitä näscutä in Austria,tatäl Austriac,am divorzat de comun acord,fetita rämine la mine,eu am hotärit sä-mi reiau numele de fatä,iar fata ... (vezi toată discuția)