avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Contributii pentru o asociatie familiala
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Contributii pentru o asociatie familiala

Ce contributii sunt ptr o asociatie familiala? si daca trebuiesc platite atat ptr titular cat si ptr membri trecuti in autorizatie?
Cel mai recent răspuns: OANA RALUCA TÎRNOVAN , Avocat 18:49, 10 Februarie 2012
Fiecare membru datoreaza contributii calculate la castigul fiecaruia, asa cum sunt stabilite acestea prin cotele de participare din acordul de asociere..
Pentru o situatie "clasica " aceste contributii sunt: 16% impozit pe venit, 5.5% contributii sanatate, si 31.3% pensii.
Sunt si exceptii de la situatia clasica, iata cateva care v-ar putea interesa:
* la CAS nu datorati contributii,daca anual venitul brut realizat este inferior palfonului de 8468 ron, sau daca in paralel cu activitatea IF sunteti si angajat cu CIM, chiar si partial
* la CASS datorati 5.5% din venitul net realizat din IF chiar daca mai aveti si CIM
* daca insa, conditiile va obliga sa achitati CAS,trebuie sa stiti ca nivelul acestora nu poate fi inferior unui salariu minim pe economie si veti datora 232 ron / luna,
* la fel si la sanatate, minim 39 ron / luna

Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
mayer, utilizator
ma intereseaza si pe mine aceasta problema.care e temeiul legal?aveti practica?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contributii pensii, sanatate pfa slade_green2000 slade_green2000 Buna ziua. Mi-am deschis un PFA si am inteles ca trebuie platite taxe de 10,5% si 5,5% pentru pensii si casa de sanatate. As vrea sa stiu daca aceste taxe se ... (vezi toată discuția)
Ce taxe trebuie platite in cazul unei intreprinderi individuale? programatorcalumea programatorcalumea Buna ziua la toata lume, Sunt programator si vreau sa infiintez o II si sa facturez in Franta o data pe luna. Pe langa asta nu voi fi angajat la nici o ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza contributiile pentru sanatate si pensie pentru p.f.a. birzaveanu birzaveanu Am accesat masura 141 in domeniul apicultura si am fost nevoit sa ma inregistrez ca p.f.a. Va rog sa-mi spuneti ce obligatii fiscale am, mentionez ca nu sunt ... (vezi toată discuția)