avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... PERIOADA PREAVIZ FUNCTIE CONDUCERE IN CAZUL ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

PERIOADA PREAVIZ FUNCTIE CONDUCERE IN CAZUL DEMITERII/RESTRUCTURARII PE MOTIVE ECONOMICE

Buna ziua ,
Sunt director transporturi ( incadrarea in cartea de munca ) la o societate comerciala srl.Urmeaza sa fiu demis pe motive de situatie economica precara a societatii respective sau urmeaza sa mi se propuna o micsorarea a salariului net cu 30%.Va rog sa imi precizati la prima varianta cat este perioada de preaviz dupa noul cod al muncii iar la a doua varianta ce se intampla daca refuz sa semnez micsorarea de salariu, ce masuri poate lua firma ???Multumesc!
Cel mai recent răspuns: tipar , utilizator 13:22, 15 Februarie 2012
1. Art.75 (1) C.mun. prevede ca, persoanele concediate în temeiul art. 61 lit. c) şi d), al art. 65 şi 66 beneficiazã de dreptul la un preaviz ce nu poate fi mai mic de 20 de zile lucrãtoare.
In acest sens, in cazul concedierii, la stabilirea termenului de preaviz Codul Muncii nu mai face distinctie intre persoane cu functii de executie si persoane cu functii de conducere.

2. Daca nu semnati actul aditional de modificare a salariului, atunci acesta nu-si va produce efecte ... in schimb, exista posibilitatea ca angajatorul sa exercite anumite presiuni asura dvs astfel incat sa va determine sa va dati demisia.
Buna ziua, multumesc pentru raspuns .In cazul in care eu sunt cel care imi depun demisia,avand functie de conducere, periaoda de preaviz este mai mare decat 20 zile lucratoare, conform noului cod al muncii???Multumesc
Daca va depuneti demisia, atunci termenul de preaviz este cel mentionat in contractul de munca si nu poate depasi 45 de zile lucratoare.

Prin urmare, termenul de preaviz este cel mentionat in c.i.m. ... numai daca prin act aditional la c.i.m. s-a modificat durata acestuia , atunci veti fi obligat sa respectati acel termen.
Practic , din punct de vedere financiar , pentru mine este profitabil sa imi dau demisia , sa continui cele 45 zile lucratoare , adica cca.1luna si jumatate decat sa primesc decizia de desfiinatre a postului pe motive de dificultati economice si sa benficiez de salariu doar 20 zile .Este corect ?As putea trimite demisia prin posta cu confirmare de primire ?Acum sunt in concediu medical si intentionez sa trimit demisia prin posta incepind cu data la care trebuie sa ma prezint la servici, bineinteles in acea zi urmad sa merg la servici.Este posibil sa procedez asa?Multumesc inca o data !
Da, exista posibilitatea aceasta ... oricum , demisia operează încetarea contractului de muncă, în mod unilateral, fără a fi necesară aprobarea acesteia de către angajator.

Alte discuții în legătură

Dreptul muncii - preaviz demisie felico2 felico2 As avea nevoi de sfatul unui specialist in ceea ce priveste perioada de preaviz la care am dreptul in cazului demisiei in urmatoarele conditii: - am fost ... (vezi toată discuția)
Preaviz in cazul demisiei - functie de conducere ancarapan ancarapan Buna ziua! Am o nelamurire cu privire la noul cod al muncii si a perioadei de preaviz in cazul demisiei si as dori sa primesc un sfat competent,specific ... (vezi toată discuția)
Nespectarea preavizului de 45 zile pentru functie de conducere ContSters220328 ContSters220328 Sunt in functie de conducere am inaintat demisia cu preaviz dar nu am respectat perioada de 45 zile conform Noul cod al muncii. In contractul semnat de mine ... (vezi toată discuția)