avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... pretentii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

pretentii

In cursul anului 2009 fratele meu mi-a dat 5000 lei imprumut pentru care atunci cand i-am luat am facut o hartie intre noi prin care ma obligam ca ii voi restitui suma, pe care a semnat-o el, eu si sotul meu. In cursul anului 2010 i-am restituit suma respectiva inapoi fara sa mai facem vreun act sau sa anulam hartiile scrise ( doar suntem frati). Acum la presiunile familiei, ne-a dat in judecata solicitand sa-i platim suma respectiva. Precizez ca toata actiunea pe care a formulat-o se bazeaza doar pe hartia scrisa intre noi fara martori. Ma poate obliga instanta sa mai achit o data suma respectiva?
Cel mai recent răspuns: ovidana , utilizator 10:31, 8 Februarie 2012
fiind un imprumut intre rude se poate dovedi plata cu martori
va multumesc pentru raspunsul dat, innsa problema tocmai asta este ca nu au existat martori nici cand s-au luat banii si nici cand s-au restituit. Am fost de fata in ambele situatii doar fratele meu, eu si sotul meu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot cere expertiza grafologica? andresh andresh Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati intr-o problema, sau sa-mi dati un sfat care m-ar putea ajuta in ceea ce priveste un act de mana facut intre mine si o ... (vezi toată discuția)
Bani imprumutati iftimemarius iftimemarius In august, 2010, am imprumutat suma de 5000 euro unei cunostinte, fara ca in prealabil sa facem macar o hartie de mana, in care sa scriem acest lucru.La o luna ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre persoane fizice diana_2012 diana_2012 In urma cu 5 ani sotul meu impreuna cu 2 \\"prieteni\\", cu care era asociat (el era si administrator ) intr-o firma, au imprumutat o suma de bani de la cineva ... (vezi toată discuția)