avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Asigurare de sanatate facultativa
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Asigurare de sanatate facultativa

As dori sa inchei o asigurare medicala individuala facultativa pentru un cetatean strain aflat in Romania. Acesta nu realizeaza deocamdata venituri aici si nici in Spania, tara de unde vine, in consecinta cardul european de sanatate nu ii este de folos pentru a obtine retete compensate. Am apelat la acest site ca sa aflu pasii ce trebuie urmati pentru a plati singur contributia la sanatate, deoarece de la CASMB nu obtin nici un raspuns, femeile de acolo cu care vorbesc la telefon spunandu-mi mereu ca e valabil cardul european. Acesta este valabil (in mica masura) daca cetateanul strain plateste contributia in tara lui. Ori nu e cazul nostru.

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Monicaluis , utilizator 15:20, 4 Noiembrie 2008
exista anumite asigurari inividuale,planuri de protectie,dar depinde de varsta si starea de sanatate a baneficiarului,dar aceste planuri vizeaza interventii chirurgicale,spitalizari sau decese din orice cauza,deci nu exista un produs care sa va asigure eliberari de retete compensate, decat cele obligatorii,adica in cazu in care faci parte dintr-o categorie de persoane: salariat,pensionar,etc, si se cotizeaza la casa de asigurari si aveti si un medic de familie care elibereaza reteta.
Exact acest lucru dorim noi sa il facem: sa cotizam la casa de asigurari. Ca in cazul liber-profesionistilor, spre exemplu, care isi platesc singuri asigurarea de sanatate. Problema e ca nu am reusit sa aflu de la CASMB ce trebuie sa fac pentru acest lucru.
Multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acordare card european de sanatate studentilor care invata in strainatate takanuva takanuva In CODUL FISCAL apar, ca si persoane care nu platesc CASS dar sunt asigurate in sistemul public, studentii pana la 26 ani care nu au venituri din munca; ... (vezi toată discuția)
Eurocard mihaelacic mihaelacic Care este posibilitatea ca un cetatean roman care prezinta la un birou de internari carte de identitate cu cetatenie romana valabila, domiciliu in Romania, ... (vezi toată discuția)
Asigurare medicala alin0122 alin0122 Buna seara, am si eu o nelamurire. Am primit o oferta de lucru in germania si as dori sa stiu in cazul in care imi fac o asigurare de viata sau medicala nu ... (vezi toată discuția)