avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... ce se intampla daca nu solicit ajutor judiciar si ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

ce se intampla daca nu solicit ajutor judiciar si refuz si achitarea expertizei

Buna ziua,

Am si eu o situatie si raman recunoscatoare celor care ma ajuta sa inteleg ce se intampla.
Partaj, doua expertize imobiliare, prima relamant, complet pe langa adevar ( cu oferte la comparatie luate de pe net, de pe site ag. imobiliare si comparatie facuta cu apartament in zona centrala si confort I,-doar cateva inadvertente), a doua eu, parat, cu adeverinte de la agenti imobiliari , doveditoare ca si comparatie, exact cu zona si suprafata si confortul, dar contestata de reclamant care spune ca stie el ca in zona se vand cu mai multi bani.
Presedinta spune ca accepta contestatia si dispune expertiza cu 3 experti, platita de ambele parti, ce trebuie achitat in termen de 5 zile de la informare si daca nu se achita si nu are loc expertiza, se suspenda conform art.1551, cod civil.
Asta era pe 7 dec.2011.Eu nu am achitat pentru ca nu am fost de acord, probabil reclamantul a achitat, dar exprtiza nu a avut loc.
Astazi, termen, reclamantul a anuntat ca nu poate ajunge si eu am fost intrebata daca nu platesc si am spus ca nu.
Mi s-a sugerat ajutor judiciar, dar eu nu doresc sa solicit acest lucru, pur si simplu nu doresc sa achit aceasta expertiza, pe care nu am solicitat-o.Nu doresc sa mai vina alti experti care sa depuna comparatii luate de pe net si care nici macar nu sunt din oras ca sa cunoasca piata.Diferenta dintre cele doua expertize fiind si extrem de mica, 2000 euro, mai mica cea de a doua, solicitata de mine., iar motivatia reclamantului nu mi se pare fondata, ma rog, are mai putina importanta.
Intrebarea mea este, ce patesc legal daca refuz sa platesc si nu solicit nici ajutor judiciar?Multumesc tare mult, o zi buna!
Cel mai recent răspuns: Dove27 , utilizator 10:34, 13 Februarie 2012
daca solicitati ajutor public judiciar nu dumneavoastra platiti expertiza ci se achita din fondurile statului. Daca nu achita nici o parte atunci se suspenda dosarul pt ca e o proba admisa si partile nu au indeplinit obligatia impusa de instanta. Daca nu achitati decat dumneavoastra la fel se suspenda pe neindeplinirea obligatiei impuse de instanta. Dupa suspendare aveti la dispozitie 1 an pt repunerea pe rol bineinteles cu indeplinirea obligatiilor stabilite de instanta. In caz contrar dosarul se perima si pt partaj va trebui sa deschideti un alt dosar, sa platiti alte taxe si expertize.
Multumesc frumos, da , am inteles ca nu platesc eu ci statul, ideea este ca refuz sa platesc indiferent sub ce forma, ci pur si simplu nu sunt de acord si nu achit.Daca reclamantul nu a fost de acord cu expertiza anterioara, cea platita de mine, sa o plateasca pe aceasta in intregime,ca doar a solicitat-o.
Asadar, lega , lnu pot fi obligata si nici sanctionata ca nu doresc sa achit ceva cu care nu sunt de acord, corect?
Doar ca se suspenda cauza pana la achitarea taxei.

Multumesc tare mult pentru ajutor D-na Avocat, o zi excelenta!!!
Reclamantul este cel care are tot interesul sa finalizeze dosarul de partaj si nu sa-l suspende, pentru ca apoi sa se perime. In aceste conditii, reclamantul ar putea sa achite in aceasta faza intreagul onorariu pentru expertiza dispusa in cauza de instanta, insa fiind vorba de un partaj ca obiect al actiunii, contravaloarea expertizei va intra in cheltuielile judiciare care in final se impart intre parti, in raport cu cota ce va fi stabilita de instanta pentru fiecare.
In mod normal sanctiunea ar fi decaderea din proba.
In situatia dvs. poate achita partea adversa si apoi se va face compensarea de instanta.
Adica veti fi obligat ulterior la plata cheltuielilor de judecata catre partea adversa.
Va multumesc frumos tuturor pentru ajutor! O zi frumoasa!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza imobiliara cu 3 experti-nu doresc sa achit!!!! Dove27 Dove27 As dori sa aflu raspuns la urmatoarea situatie: sunt in proces de partaj, a avut loc o expertiza imobiliara care a fost facuta gresit, (comparatia a fost ... (vezi toată discuția)
Cat costa o expertiza ? florescu58 florescu58 Va rog sa-mi spune-ti cat costa o expertiza in cazul unui partaj ( imobiliara , contabila , auto ) . (vezi toată discuția)
Partaj judiciar ancut75 ancut75 Buna seara, Ma puteti ajuta oare? Pe rolul judecatoriei Cornetu exista un proces de partaj judiciar care este suspendat cf art.244 ali.1 pct.1 din ... (vezi toată discuția)