avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... revaluare-plata taxa impozit
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

revaluare-plata taxa impozit

Buna ziua . As dori sa stiu daca sa facut eevaluare a unei cladiri si teren care apartine de o firma si sa facut o hotarare generala a asociatiilor care trebuie predat la finante. Hot. generala este semnat doar de un asociat este valabila?
Sau cum se poate face ca al doilea asociat sa poata semna acel document si sa fie valabil pt finante? Vreau sa precizez ca al doilea asociat nu se afla in tara. Sper sa fiu inteleasa ....Multumesc !!!=D>
Cel mai recent răspuns: LadyBlondy , utilizator 11:11, 8 Februarie 2012
Din cate stiu eu, nu aveti nevoie de nici o hotarare. Pur si simplu se face reevaluarea cladirilor care se inregistreaza in contabilitate si se opereaza eventualele diferente +/- fata de valoarea inscrisa. Un raport de evaluare impreuna cu declaratia anuala il depuneti la directia financiara de care apartineti si pe care il semneaza administratorul societatii.
Pentru teren nu era necesar sa faceti reevaluarea, deoarece terenurile au alt regim de impozitare. Asa, verificati daca in raportul de evaluare expertul a separat valoarea cladirii de cea a terenului.
Da sa facut separat pt cladire si pt teren.Deci este deajuns daca semneaza doar administratorul aceea hot .generala pt finante? Si inca o intrebare as avea. Se poate vinde cladirea si terenul fara semnatura celui de-al doilea asociat chiar daca are doar 10% din firma ? Multumesc ! :">
Depinde de drepturile pe care cei doi asociati le-au dat administratorului societatii.
Administratorul este primul asociat cu 90% iar eu al doilea asociat cu 10% .Dar din pacate suntem divortati si stiti cum este in situatiile acestea ,iar eu nefiind in tara nu se stie ce se poate intampla , eu sper doar sa nu vanda fara mine firma .:">MUltumesc mult pt rapiditaea raspunsurilor .=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare cladiri MARIKO9 MARIKO9 Se poate face o evaluare a cladirii si fara evaluator ANEVAR? Doar pe baza unui raport de evaluare intocmit de o comisie in cadrul societatii? As dori sa ... (vezi toată discuția)
Achizitie depozit - firma neplatitoare de tva dana_1985 dana_1985 Buna, va rog frumos sa ma ajutati cu o monografie contabila pt. o firma neplatitoare de tva ,care a achizitionat un depozit in val. de 70000 lei. Dar la firma ... (vezi toată discuția)
Reevaluare cladiri pad3 pad3 o cladire construita in iunie 2009 urmeaza a fi reevaluata in vederea stabilirii valorii de impozitare. acum apar 2 opinii, cea a evaluatorului si cea a unui ... (vezi toată discuția)