Se poate face o evaluare a cladirii si fara evaluator ANEVAR?
Doar pe baza unui raport de evaluare intocmit de o comisie in cadrul societatii?
As dori sa stiu in baza caror legi este obligatorie aceasta evaluare la 3 ani.
omfp 3055 precizeaza ca evaluarea se determina in general de profesionisti calificati in evaluare
Acestia sint membri ANEVAR si membri CECCAR ( nu stiu exact daca toti membrii ceccar au si competenta de evaluatori sau este optionala )
Nu este obligatorie evaluarea la trei ani ; dar se face pentru ca in cazul in care nu se evalueaza un activ , valoarea impozitului creste foarte mult , incepind cu al patrulea an
Am si eu o intrebare legata de evaluare si anume:
in anul 2006 a fost achizitionata o cladire cu teren aferent,pe baza unui contract de vanzare-cumparare,de la o alta socitate si in acelasi timp s-a facut si factura.
Pe factura a fost trecut doar imobil cu valoarea de 200000 lei ,iar persoana care tinea contabilitatea la momentul respectiv asa a contabilizat.Problema vine acum,si anume:in decembrie 2009 cladirea a fost reevaluata si pe documentatie
apare separat valoarea cladirii si separat valoarea terenului.Eu cum ar trebui sa procedez acum?#-o
Evaluare cladire
gabi.b
Subiect: Evaluare cladire
In decembrie se implinesc 3 ani de la ultima evaluare a cladirii - sediul societatii.
Care sunt etapele pentru o noua evaluare ... (vezi toată discuția)