avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Desfintare post ,modificare salariu si contract de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Desfintare post ,modificare salariu si contract de munca

Azi 08/02/2012 am fost anuntati ca proiectul pe care lucram in limba italiana de pe 20/02/2012 vainceta sa mai functioneze in filiala firmei din Bucuresti si va fi transferat la Sofia.Ca alternativa firma ne ofera un post pe limba romana ,dar se modifica contractul de munca cu un salariu cu mult inferior al celui actual.Ce se poate face in acest caz avand in vedere ca am un contract pe timp indeterminta.Cum ar trebui sa actionez?Va multumesc

Cel mai recent răspuns: tarchi , utilizator 14:30, 8 Februarie 2012
Fie acceptati oferta angajatorului , fie veti fi concediat/a ... orice tip de c.i.m. poate inceta :
a) de drept;
b) ca urmare a acordului părţilor, la data convenită de acestea;
c) ca urmare a voinţei unilaterale a uneia dintre părţi, în cazurile şi în condiţiile limitativ prevăzute de lege.
Noi nu vrem sa acceptam oferta deorece este la jumatatea salariului actual ,iar firma nu vrea sa ne concedieze ea .In mod normal nu ar trebui sa avem dreptul la salrii compensatoare si la somaj?
Conform art.67 C.mun., salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiazã de mãsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevãzute de lege şi de contractul colectiv de muncã aplicabil.

Asadar, pentru a se beneficia de salarii compensatorii trebuie ca raportul de munca sa inceteze din motive care nu tin de persoana salariatului si acordarea acestora sa fie prevazuta in lege, in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.

Pentru a se beneficia de somaj trebuie ca raportul de munca sa inceteze din motive neimputabile salariatului si sa existe un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni anterioare datei depunerii cererii la somaj.
Oricum nu mi se pare normal ca ei sa ne anunte pe 08/02/2012 ca de pe 20/02/2012 muta postul in Bulgaria .Noi vrem sa stim ce drepturi avem si ce cereri materiale am putea inainta avand in vedere ca ei nu respecta contactul.
Drepturi in ce privinta ? ... mai sus vi le-am relatat pe cele aferente concedierii care nu tin de persoana salariatului ..

Dispoziţiile art. 40 alin. (1) lit. a) din Codul muncii dau expresie dreptului angajatorului de a stabili organizarea şi funcţionarea unităţii . El este in masura sa decida daca acel proiect mai poate functiona sau nu in Romania.

Alte discuții în legătură

Concediere l4ur l4ur Buna ziua. Sunt angajat pe postul de consultant IT la o firma de antivirus software (caen 5829). Ieri, alaturi de inca 7 colegi, am fost anuntati ca de la 1 ... (vezi toată discuția)
Concediere fortata madarasz erika madarasz erika Din cauza restrangerii activitatii la un punct de lucru al societatii, vor ca angajatii sa ceara desfacerea contractului de munca cu acordul partilor, si vom ... (vezi toată discuția)
Somaj cu sau fara plati compensatorii andrea_palko andrea_palko Buna ziua, Am fost anuntata ca mi se desfiinteaza postul in care lucrez si ca voi fi trimisa in somaj, intrebarea mea este: am dreptul la ceva plati ... (vezi toată discuția)