avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 231 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general biletul la ordin
Discuție deschisă în Contabilitate în general

biletul la ordin

exista un articol de lege in care se mentioneaza clar obligativitatea inregistrarii in contabilitate a biletelor la ordin emise catre furnizori??
Cel mai recent răspuns: ContSters233047 , utilizator 11:14, 11 Februarie 2012
Obligativitate nu exista,si mai mult iti dai singur de lucru.
daca nu exista obligativitate, atunci de ce a fost "inventat" contul 403?????:(
Trebuie inregistrate: 403 = 401 daca doriti ca evidenta contabila sa reflecte realitatea.

Ordin 3055:
183. - (1) Operatiunile privind vânzarile/cumpararile de bunuri si prestarile de servicii
efectuate pe baza efectelor comerciale se înregistreaza în contabilitate în conturile
corespunzatoare de efecte de primit sau de platit, dupa caz.
(2) Efectele comerciale trebuie sa îndeplineasca conditiile de forma si fond prevazute
de legislatia în vigoare, fara de care validitatea lor poate fi contestata sau anulata.
(3) Efectele comerciale scontate neajunse la scadenta se înregistreaza într-un cont în
afara bilantului (contul 8037 "Efecte scontate neajunse la scadenta") si se mentioneaza în
notele explicative.
asa stiam si eu, dar nu mai gaseam reglementarea legala. multumesc pentru raspuns.
totusi eu cred ca inregistrarea corecta este 401=403 :hm:
adrianamaria a scris:

asa stiam si eu, dar nu mai gaseam reglementarea legala. multumesc pentru raspuns.
totusi eu cred ca inregistrarea corecta este 401=403 :hm:

da, am scris eu gresit. La exact nota acesta ma gindeam.

Alte discuții în legătură

Echipamente primite gratuit Andreeabalint23 Andreeabalint23 Buna ...ma poate ajuta cineva ... plătesc un abonament lunar pt o aplicație și am primit in custodie 2 tablete pt aceasta aplicație ...la sf contractului ... (vezi toată discuția)
Avans spre decontare- cheltuieli protocol ADELA ADELA ADELA ADELA Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu opinia dumneavoastra asupra cazului de fata. As vrea sa va prezint situatia in cauza , pentru care v-am atasat si ... (vezi toată discuția)
Lichidare stoc marfa coca_ab coca_ab ce fac cu marfa pe stoc in cazul suspendarii activitatii unei firme,am voie sa o vind unei alte firme cu pretul de achizitie,ca normal ca nimeni nu ti-o ia cu ... (vezi toată discuția)