avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... termen recurs cum se calculeaza
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

termen recurs cum se calculeaza

daca am primit instintarea unei sentinte ,pe data de ex;01012012 cu drept de apel in 30 de zile car este data limita sa depun apelul 01022012 ?Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 22:56, 8 Februarie 2012
termenul este de 30 de zile de la data comunicarii, prima si ultima zi nu se iau in calcul cf art 101 CPC. numarati zilele deoarece procesual vorbind 30 de zile nu inseamna o luna. practic numarati 31 de zile incepind cu 01.01.2012.
Art. 101 c.proc.civ.
Termenele se inteleg pe zile libere, neintrand in socoteala nici ziua cand a inceput, nici ziua cand s-a sfarsit termenul.
Termenele statornicite pe ore incep sa curga de la miezul noptii zilei urmatoare.
Termenele statornicite pe ani, luni sau saptamani se sfarsesc in ziua anului, lunii sau saptamanii corespunzatoare zilei de plecare.
Termenul care, incepand la 29, 30 sau 31 ale lunii, se sfarseste intr-o luna care nu are o asemenea zi, se va socoti implinit in ziua cea din urma a lunii.
Termenul care se sfarseste intr-o zi de sarbatoare legala, sau cand serviciul este suspendat, se va prelungi pana la sfarsitul primei zile de lucru urmatoare.


Se exclud din calculul termenului procedural ziua când începe acesta să curgă, precum şi ziua în care termenul se sfârşeşte.
De asemenea, nu se scad din acest interval zilele nelucrătoare cuprinse intre cele două date de referinţă.
Nu va putem calcula un termen pe exemplul dat de dvs. , avand in vedere ati indicat ca data a comunicarii, o zi nelucratoare ( 01.01.2012), iar o hotarare nu se va putea comunica niciodata intr-o astfel de zi.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen de apel sau recurs sperantagabi sperantagabi la termenul de 30 de zile pentru un apel se calculea zile calendaristice sau zile lucratoare fara sinbata si dumineca ,Va multumesc! (vezi toată discuția)
Hotarare comunicata Alina Alina Alina Alina Buna ziua Ma puteti cu o mica nelamurire. Mi s-a comunicat o hatarare pe data de 22.06.2009. partea adversa poate face recurs in termen de 10 zile La ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza termenul de recurs? justitiabilul justitiabilul Pe o decizie a tribunalului intr-un proces judecat in apel scrie \"Cu drept de recurs in termen de 15 zile de la comunicare\". Intrebarea mea este: aceste 15 ... (vezi toată discuția)