avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 687 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... hotarare comunicata
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

hotarare comunicata

Buna ziua
Ma puteti cu o mica nelamurire.
Mi s-a comunicat o hatarare pe data de 22.06.2009. partea adversa poate face recurs in termen de 10 zile
La calculul scurgerii celor 10zile se pun la socoteala si zilele nelucratoare, cum sarbatorile legale, sambata si duminica

Multumesc anticipat
Ali
Cel mai recent răspuns: Alina Alina , Consilier juridic 14:40, 28 Iunie 2009
Termenul de apel sau cel de recurs sunt termene procedurale, la calcularea lor aplicandu-se sistemul unitatii libere (zile libere), iar daca termenul a expirat intr-o zi nelucratoare, potrivit art. 186 alin. final C.pr.pen., termenul expira la sfarsitul primei zile lucratoare care urmeaza.
In cazul prezentat , ultima zi in care puteti depune recursul este 2 iulie 2009.
Art. 101. - (1) Termenele se înţeleg pe zile libere, neintrând în socoteală nici ziua când a început, nici ziua când s-a sfârşit termenul.
(2) Termenele statornicite pe ore încep să curgă de la miezul nopţii zilei următoare.
(3) Termenele statornicite pe ani, luni sau săptămâni se sfârşesc în ziua anului, lunii sau săptămânii corespunzătoare zilei de plecare.
(4) Termenul care, începând la 29, 30 sau 31 ale lunii, se sfârşeşte într-o lună care nu are o asemenea zi, se va socoti împlinit în ziua cea din urmă a lunii.
(5) Termenul care se sfârşeşte într-o zi de sărbătoare legală, sau când serviciul este suspendat, se va prelungi până la sfârşitul primei zile de lucru următoare.
Art. 102. - (1) Termenele încep să curgă de la data comunicării actelor de procedură dacă legea nu dispune altfel.
Adica, nu se socoteste ziua de 22.06, dar este posibil ca hotararea comunicata partii adverse sa nu fi ajuns tot pe 22.06.
Multumesc f mult!
Cu respect

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen recurs nelutrifoi nelutrifoi Buna ziua, mi sa comunicat o sentinta in data de 21 dec.2012,cu recurs in termen de 15 zile.Care este in aceest caz ultima zi de recurs ... (vezi toată discuția)
Termen declarare/depunere recurs in civil tudorioan tudorioan O cerere de ordonanta presedintiala pentru reincredintare minor, respinsa la instanta fondului cu recurs in termen de 5 zile de la pronuntare... Cand incepe sa ... (vezi toată discuția)
Termen de apel sau recurs sperantagabi sperantagabi la termenul de 30 de zile pentru un apel se calculea zile calendaristice sau zile lucratoare fara sinbata si dumineca ,Va multumesc! (vezi toată discuția)