avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi

Marți, 4 februarie, are loc evenimentul: TVA, Impozitul datorat de nerezidenți, Impozitul pe profit, facilități fiscale 2025: Sesiune practică cu Adrian Bența. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Capitaluri proprii negative
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Capitaluri proprii negative

Buna ziua,

Care ar fi procedura in situatia in care la un SRL apar in ani consecutivi capitaluri proprii negative si pierdere fiscala?
In legea 31/1990 se stipuleaza faptul ca daca se constata o pierdere a activului net, capitalul social va trebui reintregit. De asemenea, la art 19 Legea contabilitatii 82/1991 se fac precizari in legatura cu acoperirea pierderii contabile.

Ce alte prevederi legislative mai sunt in legatura cu existenta capitalurilor proprii negative?

Multumesc.

Cel mai recent răspuns: FLOREN , utilizator 12:17, 9 Februarie 2012
Nu exista si alte prevederi legale.Actionati dupa cum doriti.
Multumesc,
Acest lucru inseamna ca daca firma care a inceput sa aiba activitate isi acopera toate datoriile curente, poate figura ani de zile fara probleme cu capitaluri proprii negative?(Evident , nu este o companie supravegheata de institutii precum CNVM care sa impuna anumite restrictii legate de marimea capitalului.)
Ceea ce pot face este numai sa-mi informez asociatii si atat?
Multumesc din nou.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Capital propriu negativ la bilant 2009 STEFAN ALINA STEFAN ALINA Buna ziua, as dori sa stiu cum se trateaza capitalurile proprii negative. Societatea are o pierdere din 2009 de acoperit iar la finelele anului nu a acoperit-o ... (vezi toată discuția)
Inregistrare corecta? loredana.m loredana.m Buna seara, imi poate spune cineva daca este corecta urmatoarea inregistrare contabila: 455=117 117=121? cu aceasta inregistrare as dori sa sting pierderea ... (vezi toată discuția)
Capitaluri proprii negative ddena ddena la sfarsitul lui 2009, in bilant, capitalurile proprii sunt negative.Ce inseamna asta? multumesc (vezi toată discuția)