avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... teren curti constructii
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

teren curti constructii

Buna ziua! Am un teren de 1000 mp intr-o zona cu teren agricol.L-am trecut in curti constructii si am construit o casa pe cca 150 mp, iar pe restul am gradina si livada. La prima plata a impozitului am constatat ca impozitul pe teren este mult mai mare decat la vecini care au teren agricol.
Exista o posibilitate legala ca, dupa dezmembrare, sa trec 850 mp din nou in teren agricol?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: grigorecrau , utilizator 12:31, 15 Februarie 2012
da, exista, lotul curti constructii trebuie sa aiba iesire la drumul public, aveti acest fapt in vedere cand faceti dezmembrarea
Multumesc!
Am iesire la drum. Am pus intrebarea pentru ca un cadastrist mi-a spus ca nu se poate, desi, repet, terenul este inconjurat de terenuri agricole pe doua laturi. Din raspundul dvs.deduc ca trebuie sa ma adresez unui notar.
Stima.
exact, declarati in fata unui notar ca sunteti de acord sa schimbati categoria de folosinta a terenului cu nr. cadastral XX (rezultat din dezmembrare) din curti constructii in arabil, si notati declaratia respectiva in cartea funciara a imobilului
Dar, nu cumva trebuie comunicata si la ANIF schimbarea destinatiei?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ajutor descifrare acte teren alexandrer alexandrer Buna seara! Voiam sa cumparam un teren, am fost, am vazut si ne-am pus de acord. In seara aceasta am primit de la notar o varianta a promisiunii bilaterale ... (vezi toată discuția)
Impunere casa - teren intravilan agricol AnnaFranculescu AnnaFranculescu Buna ziua, Am un teren in Bucuresti (la iesire, dar tine de Bucuresti) care este intravilan agricol. In 2011 am obtinut certificat de urbanism si ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren fara acces la drum Narciss22 Narciss22 Buna seara. Detin o suprafață de teren de 6000 de mp intr-o comună. Precizez ca nu exista nicio cale de acces public catre terenul meu, trebuie să trec ... (vezi toată discuția)