avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Drepturi de autor pentru stiri preluate prin RSS
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Drepturi de autor pentru stiri preluate prin RSS

Dorim sa realizam un site in care sa preluam stiri prin flux RSS de la alte publicatii online si pentru stirile respective dorim sa adaugam si imaginile de pe paginile originale - la dimensiuni reduse, specificand sursa. Este legal sau nu?
Cel mai recent răspuns: cga43 , utilizator 19:49, 8 Februarie 2012
Daca inteleg bine vreti sa va folositi stirile altora in interiorul unei aplicatii client (sau sit) de tip news aggregator. Aveti nevoie de acordul explicit al celor de la care preluati stirile, daca in termenii si conditiile respectivilor nu este mentionata fie utilizarea libera a stirilor publicate - fie, asa cum spuneti, daca acestia nu precizeaza fara echivoc ca e suficient sa mentionati sursa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copyright agregator știri / presă. cum mă pot asigura că nu încalc legea? bogdan.munteanu bogdan.munteanu Salut, Lucrez la un site in care doresc sa introdu articole de stiri ale mai multor publicatii, si ma intreb daca este ok din punct de vedere al ... (vezi toată discuția)
Blogroll alexandru_grigoras alexandru_grigoras Intentionez sa creez un sait de un anumit specific cu ajutorul continutului altor saituri, care sa reprezinte oarecum o centralizare / baza de date, de ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor a unui portal online de stiri Bestiutza Bestiutza Buna ziua, Intrebarea mea e referitoare la internet, dar are legatura cu dreptul de autor. Adica ma refer aici daca as crea un portal de stiri care preia mai ... (vezi toată discuția)