avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... BlogRoll
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

BlogRoll

Intentionez sa creez un sait de un anumit specific cu ajutorul continutului altor saituri, care sa reprezinte oarecum o centralizare / baza de date, de continut specific si care sa vina in sprijinul persoanelor interesate.

Mai exact. Pe un sait sub platforma de wordpress generez, automat - prin feedburner, articole preluate de pe alte saituri. Continutul articolului creat pe saitul meu, va contine un numar limitat de cuvinte, sa zicem 20 de cuvinte, din articolul original si in care la sfarsit cititorul va fi indemnat sa acceseze un link care il va duce catre continutul intregului articol de pe saitul autorului de unde s-a preluat o particica din articol. Totodata va fi preluata automat si o poza din articol, fara a fi in schimb stocata pe saitul meu.
De asemenea, pe saitul meu in dreptul respectivului articol, va fi identificata sursa informatiei.

Ce ma intereseaza sa cunosc, este daca incalc vreo legislatie privind drepturile de autor, chiar daca continutul pe care il preiau automat este redus si citez inclusiv sursa/autorul informatiei oferind astfel link complet catre articolul original.

Sau va trebui sa solicit in scris (mail sau alte modalitati online) acceptul de a fi preluat continut ?
Domnule, nu se stie. Google News a avut procese asemanatoare in mai multe tari din UE.
Am inteles.

Deci cea mai buna varianta este de o discuta in prealabil cu cei de la care voi prelua continut.
Odată obtinut acordul, sunteti acoperit din punct de vedere juridic, iar sursele articolelor beneficiaza de expunere mai mare (multumita siteului dvs. va creste traficul pe anumite articole).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Copyright agregator știri / presă. cum mă pot asigura că nu încalc legea? bogdan.munteanu bogdan.munteanu Salut, Lucrez la un site in care doresc sa introdu articole de stiri ale mai multor publicatii, si ma intreb daca este ok din punct de vedere al ... (vezi toată discuția)
Legalitate link catre un site extern. se considera a fi nerespectarea dreptului de autor? vali_v vali_v Buna ziua, Am o intrebare in legatura cu legalitatea postarii pe site-ul propriu linkuri catre alte site-uri, de orice natura: presa, vreme, legislatie, ... (vezi toată discuția)
Site de stiri cu articole din alte surse carabus1206 carabus1206 Buna ziua, Am o intrebare in legatura cu realizarea unui site de stiri. As dori sa selectionez si sa copiez articole de pe site-urile mari de stiri ... (vezi toată discuția)