avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Mai primesc stimulentul de insertie daca firma da ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Mai primesc stimulentul de insertie daca firma da faliment si eu intru in somaj?

Buna ziua,

As vrea sa va intreb daca in cazul in care sunt in plata stimulentului de insertie si in acest timp firma falimenteaza si eu intru in somaj, mai primesc stimulentul pana la implinirea varstei de 2 ani a copilului?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 18:00, 8 Februarie 2012
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art.17
...
(3) Dreptul la stimulentul de insertie prevazut la art. 7 se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul nu mai realizeaza venituri supuse impozitului si solicita concediul pentru cresterea copilului.
...
Art. 25
...
(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:

a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art. 7.

(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate .

(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.

2. In aceasta situatie ar trebui sa va inregistrati la Agentia de Somaj apoi sa reluati plata indemnizatiei pentru CCC si apoi sa reveniti in somaj pentru a primi indemnizatia de somaj.

3. Pentru un raspuns competent ar trebui sa va adresati Agentiei Judetene pentru Prestatii Sociale care aproba si plateste indemnizatia pentru CCC si stimulentul de insertie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie EvelyneOfelia EvelyneOfelia Urmeaza sa avem un copil dar eu sunt casnica Sotul meu lucreaza cu carte de munca de 2 ani dar acum firma merge prost si se pare ca au nevoie de tot mai putini ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie ady-70 ady-70 daca am avut stimulent de insertie fara sa beneficiez de C I C si mi a fost taiat deorece am fost dat in somaj acum daca m am angajat m ai beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Intoarcere din cic ctinescucristina ctinescucristina Daca am optat pentru a sta in CIC 1 an pana in mai 2013, la intoarcerea in societate aceasta mai este obligata sa ma tina cele 6 luni? Care este baza legala? ... (vezi toată discuția)