avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

daca am avut stimulent de insertie fara sa beneficiez de C I C si mi a fost taiat deorece am fost dat in somaj acum daca m am angajat m ai beneficiez de stimulent de insertie copilul avind 1an si 2luni
Va multumesc pentru raspunsuri!!am fost la AJPIS si un inspector a spus ca nu m ai am dreptu la stimulent de insertie
Ultima modificare: Vineri, 3 Aprilie 2015
ady-70, utilizator
Cel mai recent răspuns: ady-70 , utilizator 16:23, 3 Aprilie 2015
1. Daca ati solicitat direct stimulent de insertie, fara sa intrati in CCC, plata acestui stimulent a fost suspendata in momentul in care ati intrat in somaj indemnizat.

2. Daca intre timp v-ati angajat si aveti salariu puteti sa solicitati reluarea in plata a stimulentului de insertie pe care il veti primi pana implineste copilul 2 ani.


am fost la AJPIS si un inspector a spus ca nu m ai am dreptu la stimulent de insertie
1. Se pare ca inspectorul respectiv are dreptate.

2. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 16
...

(2) Dreptul la indemnizatiile prevazute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 si art. 9 alin. (4) si (5) se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care:
...

i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului și copilul nu a împlinit vârsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
...

Art. 17
(1) Dreptul la stimulentul de insertie prevazut la art. 7 inceteaza cu ziua urmatoare celei in care:

a) copilul a implinit varsta de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap;

b) beneficiarul nu mai realizeaza venituri supuse impozitului si nici nu se afla in concediul pentru cresterea copilului;

c) a avut loc decesul copilului.

d) beneficiarul se afla in situatia prevazuta la art. 38 alin. (7).

(2) Dreptul la stimulentul de inserție prevăzut la art. 7 se suspendă începând cu ziua următoare celei în care se constată una dintre situațiile prevăzute la art. 16 alin. (2), cu excepția lit.i).
...

3. - Conform celor de mai sus dreptul la stimulentul de insertie a incetat in momentul in care ati intrat in somaj indemnizat, adica nu ati mai avut venituri din salarii.
- Si daca dreptul la stimulentul de insertie a incetat el nu mai poate fi reluat.

4. - Dar nu inteleg de ce ati fot concediat deoarece pe eprioada cat beneficiati de stimulentul de insertie nu puteti fi concediat decat daca amgajatorul este in reorganizare judiciara sau faliment.

- Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 25
...

(2) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:

a) salariatei/salariatului care se afla, dupa caz, in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la un an sau de pana la 2 ani, respectiv 3 ani, in cazul copilului cu handicap;

b) salariatei/salariatului care se afla in plata stimulentului de insertie prevazut la art.7.

(3) Interdictia prevazuta la alin. (2) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea definitiva a salariatei/salariatului in unitate.

(4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii.



multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie NKL2111 NKL2111 Buna ziua, Dupa cic de 1 an am fost in preaviz 20 zile( s a desfiintat punctul de lucru unde imi desfasuram activitatea). Am depus actele pt stimulentul de ... (vezi toată discuția)
Mai primesc stimulentul de insertie daca firma da faliment si eu intru in somaj? AnamariaB. AnamariaB. Buna ziua, As vrea sa va intreb daca in cazul in care sunt in plata stimulentului de insertie si in acest timp firma falimenteaza si eu intru in somaj, mai ... (vezi toată discuția)
Despre stimulentul de insertie andi_gabriela andi_gabriela Buna ziua. Eu am opta pt ccc de un an, daca ma intorc la munca cu o luna jumate innainte ca bebelusul sa implineasca un an si daca voi lucra part time, pot ... (vezi toată discuția)