avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 485 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent de insertie

Buna ziua,
Dupa cic de 1 an am fost in preaviz 20 zile( s a desfiintat punctul de lucru unde imi desfasuram activitatea). Am depus actele pt stimulentul de insertie, urmand sa iau o luna acest stimulent si vreau sa stiu, acum ca s a terminat perioada de preaviz, daca imi gasesc peste o saptamana, o luna sau 2 luni pot sa mai iau stimulentul de insertie? Sau trebuie sa am continuitate intre locurile de munca?
Multumesc! :)
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 14:13, 7 Ianuarie 2014
1. Plata stimulentului de insertie se suspenda de fiecare data cand nu aveti venituri din salariu si se reia de fiecare data cand aveti astfel de venituri, indiferent la ce angajator.

2. Asadar nu este nevoie de continuitate in a avea venituri din salariu.
Interventie mederator:
:rtfm:
NKL2111:

1. Pentru a continua intrebarile pe aceeasi tema nu este nevoie sa deschideti topic nou.

2. Intrati tot pe acest topic, cu butonul "raspunde", si continuati discutia.

NKL 2111a scris:
Buna seara! Revin cu o noua intrebare...am luat stimulentul de insertie de 500 de lei pe o luna, in care am fost in preaviz, acum s-a terminat preavizul si o sa intru in somaj. Daca imi gasesc alt loc de munca (deci renunt la somaj), ma angajez si obtin venituri supuse impozitului, o sa iau din nou stimulentul de insertie pana cand implineste copilul doi ani? Multumesc!

1. Pe perioada cat primiti indemnizatie de somaj se suspenda plata stimulentului de insertie.

2. - De cate ori veti avea venituri din salarii, pana implineste copilul 2 ani, se va relua plata stimulentului de insertie.
- Pentru aceasta trebuie sa anuntati imediat la Primarie ca aveti venituri din salarii.
Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Buna seara! Revin cu o intrebare. Eu dupa cic de 1 an am fost in preaviz...din 22 oct pana in 27 nov. Cu aceasta data(27 nov) mi s a inchis cartea de munca. Stimulentul de insertie il iau si pe octombrie si pe noiembrie sau doar pe o luna? Multumesc frumos!
Intrucat ati realizat venituri pe luna noiembrie veti primi si stimulentul aferent lunii noiembrie.

OUG nr.111/2010:

ART. 16
(1) Dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) încetează cu ziua următoare celei în care:
a) copilul a împlinit vârsta de un an sau, după caz, 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
b) a avut loc decesul copilului.
c) beneficiarul se află în situaţia prevăzută la art. 38 alin. (7).
(2) Dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care:
a) beneficiarul este decăzut din drepturile părinteşti;
b) beneficiarul este îndepărtat, conform legii, de la exercitarea tutelei;
c) beneficiarul nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege în vederea încredinţării copilului spre adopţie;
d) beneficiarul nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute de lege în vederea menţinerii măsurii de plasament;
e) beneficiarul execută o pedeapsă privativă de libertate sau se află în arest preventiv pe o perioadă mai mare de 30 de zile;
f) copilul este abandonat ori este internat într-o instituţie de ocrotire publică sau privată;
g) beneficiarul a decedat;
h) în situaţia în care beneficiarul nu mai îndeplineşte condiţiile prevăzute la art. 12;
i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului şi copilul nu a împlinit vârsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
j) se constată că timp de 3 luni consecutive se înregistrează mandate poştale returnate.
k) beneficiarul se află în situaţia prevăzută la art. 38 alin. (4).
(3) Plata indemnizaţiei pentru creşterea copilului nu se suspendă în situaţia în care beneficiarii acestei indemnizaţii primesc diverse sume în baza legii, contractului colectiv de muncă sau a contractului individual de muncă, acordate în perioada concediului pentru creşterea copilului, altele decât cele rezultate din desfăşurarea efectivă a unei activităţi în perioada de concediu. Prevederile se aplică şi în cazul consilierilor locali.

ART. 17
(1) Dreptul la stimulentul de inserţie prevăzut la art. 7 încetează cu ziua următoare celei în care:
a) copilul a împlinit vârsta de 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;
b) beneficiarul nu mai realizează venituri supuse impozitului şi nici nu se află în concediul pentru creşterea copilului;
c) a avut loc decesul copilului.
d) beneficiarul se află în situaţia prevăzută la art. 38 alin. (7).
(2) Dreptul la stimulentul de inserţie prevăzut la art. 7 se suspendă începând cu ziua următoare celei în care se constată una dintre situaţiile prevăzute la art. 16 alin. (2), cu excepţia lit. i).
(3) Dreptul la stimulentul de inserţie prevăzut la art. 7 se suspendă începând cu ziua următoare celei în care beneficiarul nu mai realizează venituri supuse impozitului şi solicită concediul pentru creşterea copilului.

Veti primi stimulentul de insertie pana inclusiv in preziua incetarii contractului individual de munca (CIM).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie ady-70 ady-70 daca am avut stimulent de insertie fara sa beneficiez de C I C si mi a fost taiat deorece am fost dat in somaj acum daca m am angajat m ai beneficiez de ... (vezi toată discuția)
Despre stimulentul de insertie andi_gabriela andi_gabriela Buna ziua. Eu am opta pt ccc de un an, daca ma intorc la munca cu o luna jumate innainte ca bebelusul sa implineasca un an si daca voi lucra part time, pot ... (vezi toată discuția)
Concediere dupa renuntarea la concediul de cresterea copilului Constantin Popovici Constantin Popovici In speta , niciunul dintre parinti nu doreste intrarea in concediul de cresterea copilului sau se reintoarce imediat la servici primind in schimb bonificatia ... (vezi toată discuția)