[editat citat- folositi butonul- raspunde, multumesc]
Am afirmat eu ca un contract incheiat intre parti,cu respectarea legii,este ilegal????!!!!
Recititi va rog mesajul pe care mi l-ati citat si apoi mesajul dvs de mai sus. care e legatura logica dintre ele?
Incercati sa cititi cu atentie si abia apoi dati drumul degetelor sa zburde pe tastatura, e un exercitiu ce va poate fi de folos in viata.
Astept inca temeiul de drept al opiniei dvs, ca dvs sunteti cel ce a facut apel la prevederi legale.
Este ilegal ca un debitor sa nu plateasca acest debit creditorului.Dar,prin prisma fortei coercitive a legii,sanctiunea nu poate fi finalizata decat prin executarea silita.Daca aceasta executare silita nu va putea fi finalizata deoarece se constata,in speta data,ca acest debitor este insolvabil....Atunci,stimate domn,executorul judecatoresc va proceda astfel:
Art. 371 indic.5-Cod Proc.civila
Executarea silita inceteaza daca:
a) s-a realizat integral obligatia prevazuta in titlul executoriu, s-au achitat cheltuielile de executare, precum si alte sume datorate potrivit legii; in acest caz, executorul va preda debitorului titlul executoriu, mentionand pe acesta stingerea totala a obligatiilor;
b) nu mai poate fi efectuata ori continuata din cauza lipsei de bunuri urmaribile ori a imposibilitatii de valorificare a unor astfel de bunuri; in aceste cazuri, executorul va remite personal creditorului sau reprezentantului acestuia titlul executoriu, mentionand pe acesta cauza restituirii si partea de obligatie ce a fost executata;
c) creditorul a renuntat la executare;
d) a fost desfiintat titlul executoriu.
Urmariti cu atentie lit.''b''.
:) Domnule, puteti mai mult decat atat. Executorul doreste sa isi incaseze onorariul. Nu va inceta niciodata executarea din proprie initiativa. Asteapta sa i-o solicite creditorul, ptr a-si incasa onorariul. Acele SRL-uri de care vb eu, nu vor solicita niciodata incetarea. Fiind poprire, nu se va perima executarea si din cand in cand vor transmite si cate o cerere de staruinta in executare. Criza a dus bancile in situatia de a nu-si mai permite sa renunte la executarile silite si de a le continua pana in panzele albe.
Raspunsul domnului era foarte pertinent. La un moment dat, cand debitorul va avea bunuri, acestea vor putea fi executate. Atunci, debitorul ar putea regreta ca nu a platit la timp.
Este adevarat ca atat timp cat nu are bunuri nu risca nimic, dar sa nu omitem ca dobanda curge si creanta se tot mareste.
Este pertinenta observatia dvs. dar de la ideea dvs.cu UE si alte tari pana la dreptul national este cale foarte lunga.Sa va dau un exemplu:
X este debitor la o banca.Traieste in concubinaj cu Y .Apartamentul si masina sunt pe numele lui Y.X are salariu fiind angajat.I se opreste un procent de pana la 1/3 din salariu.X nu dobandeste mosteniri,donatii,etc.Legea nu prevede alta sanctiune.Punct.