avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Prima pentru nastere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Prima pentru nastere

In urma unui proces, am obtinut in instanta dreptul de a primi un salariu mediu brut pe unitate la nastrea copilului meu, in 10.10.2010.Va rog sa-mi spuneti cum se calculeaza acest drept, la ce retineri este supus?Poate fi amanata plata lui, conform ordonantei care esaloneaza plata drepturilor obtinute in instanta de bugetari?
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
sce76, utilizator
Cel mai recent răspuns: sce76 , utilizator 20:21, 8 Februarie 2012
1. Salariu mediu pe unitate poate fi calculat prin insumarea salariilor din unitate si apoi se imparte la numarul de angajati.

2. Potrivit art. 55 alin. 4 lit. a din Codul fiscal, urmatoarele sume nu sunt incluse in veniturile salariale si nu sunt impozabile, in intelesul impozitului pe venit: ajutoarele de inmormantare, ajutoarele pentru pierderi produse in gospodariile proprii ca urmare a calamitatilor naturale, ajutoarele pentru bolile grave si incurabile, ajutoarele pentru nastere, ......

3. Nefiind un venit salarial nu poate fi supus dispozițiilor ordonantei care prevede esalonarea drepturilor salariale ....
Va multumesc.Incerc sa-mi fac temele , in eventualitatea unei rezolvari pasnice, desi nu cred, apoi voi trece la executare silita.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reesalonare ajutor de nastere Radamante Radamante 1. Un cadru didactic obtine o sentinta favorabila referitoare la acordarea ajutorului de nastere. 2. Codul fiscal prevede: ART. 55 Definirea veniturilor din ... (vezi toată discuția)
Contributii salariu compensatoriu mnd mnd Buna ziua, In cazul in care unui salariat ii moare un copil care se afla in intretinerea sa unitatea trebuie sa-i acorde un salariu mediu pe unitate, asa ... (vezi toată discuția)
Salariu mediu pe unitate la nasterea unui copil da sau nu? Lucyaly Lucyaly Buna ziua, Am o intrebare. Am nascut pe 21 iulie 2010. Sunt salariata (am fost salariata. acum sunt in concediu de maternitate) in cadrul unei universitati ... (vezi toată discuția)