avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier, permis retinut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier, permis retinut

Ce legislatie exista pentru accidentele auto? In afara de codul rutier.....As vrea sa stiu cum se procedeaza in cazul victimei..procedura....
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:00, 8 Februarie 2012
Ce vreti sa stiti mai exact cu privire la victima. Detaliati situatia!
Ultima modificare: Miercuri, 8 Februarie 2012
ContSters178374, utilizator
Legislatia penala,
In functie de rezultatul produs prin accident rutier se pot aplica ,de exemplu, prevederile referitoare la uciderea din culpa ,vatamarea corporala din culpa .
Nu. S-o iau altfel. X are accident auto in dec. 2011. I se ia atunci permisul si i se recolteaza sange pentru verificarea alcoolemiei. X nu primeste inca, desi suntem in februarie 2012, niciun raspuns de la politisti, doar ca inca nu stiu daca ii vor da NUP/ permisul inapoi, asta pentru ca nu au fonduri pentru realizarea analizelor respective. Intrebarea mea e: pana cand pot amana restituirea permisului? Sau cand poate primi X un raspuns? Ma gandesc ca daca politia nu are fonduri pentru analizele respective, situatia asta poate fi asa luni bune de-acum inainte?!?! Totusi, omul cand isi poate primi permisul inapoi? Ce poate face pentru a grabi rezultatul analizelor?
Aveti de asteptat, au trecut doar 2 luni :)), lucrurile merg mai greu la noi.
Totusi dvs ati intrebat de victima. Exista vreo victima, care e starea acesteia? Conducatorul a baut sau a utilizat alte substante?
Victima a fost doar transportata la spital pentru verificari, dar nu a fost internata, nu cere despagubiri, nimic. Soferul nu consumase nimic, nici alcool, nici alte substante. A iesit de pe carosabil si s-a bagat intr-un sant. Nu i s-a pus fiola, ci l-au dus la spital si i-au recoltat sange. Si cat se poate astepta in cazurile astea? Totusi...daca se demonstreaza ca nu a consumat nimic, practic permisul lui va fi retinut luni bune......Nu exista niciun termen in care trebuie sa se incadreze si organele astea?....Intreb doar.....

Alte discuții în legătură

Un accident cu vatamare corporala poate sa ramana fara urmari pentru cel vinovat? ionelushh ionelushh daca un sofer accidenteaza un copil....si-l baca in spital (piciorul rupt) nu s-a facut dosar ,nu i s-a supendat permisul...si nici macar o amenda nu a ... (vezi toată discuția)
Amenda penala? silviuteodor1986 silviuteodor1986 Am fost implicat intr-un accident rutier cu victime(victimele nu au avut nimic,insa unul din ei a mers la spital si acolo a spus ca a avut loc accidentul si ca ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victima TraianValer TraianValer In decenbrie 2012 am fost implicat intr-un accident rutier pe raza comunei Afumati Celalalt sofer implicat in accident a chemat Politia rutiera si salvarea ... (vezi toată discuția)