avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier, permis retinut
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier, permis retinut

Ce legislatie exista pentru accidentele auto? In afara de codul rutier.....As vrea sa stiu cum se procedeaza in cazul victimei..procedura....
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:00, 8 Februarie 2012
pai si daca nu au fost victime care sa aiba nevoie de ingrijiri medicale de ce i-au luat permisul ?
in afara de faptul ca a lovit o persoana care nu a avut nevoie de ingrijiri medicale ce i s-a mai retinut in sarcina ?
era pe trecerea de pietoni victima ?
Victima era in masina, pe scaunul din dreapta. Soferului i s-a zis doar ca o sa primeasca permisul cand e gata dosarul. E posibil sa fi depasit viteza legala (politistii ziceau ca viteza au dedus-o doar din masuratorile efectuate dupa aciident, din urmele de frana).S-a depasit acolo si o linie dubla continua, dar asta in timpul accidentului, involuntar. Nu i s-a mentionat pe ce perioada ii retin permisul.
Si mai am o intrebare. Se poate cere mutarea dosarului in localitatea in care sta soferul? asta pentru ca accidentul s-a petrecut intr-un alt judet, iar pentru eliberarea acelei dovezi, in loc de permis, ar fi mai usor sa o poata lua de la politia orasului in care locuieste. Se poate cere un astfel de transfer?
Competent in solutiuonarea cauzei este autoritatea care a fost initial investita cu autoritatea sa cerceteze circumstantele producerii evenimentului
Privitor la timpul necesar comunicarii concluziilor ,constientizati ca pentru solutionare sunt implicate atat autoritati ale parchetului si politiei cat si medicale,care necesita un timp faptic pentru analiza fiecarui dosar in parte

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un accident cu vatamare corporala poate sa ramana fara urmari pentru cel vinovat? ionelushh ionelushh daca un sofer accidenteaza un copil....si-l baca in spital (piciorul rupt) nu s-a facut dosar ,nu i s-a supendat permisul...si nici macar o amenda nu a ... (vezi toată discuția)
Amenda penala? silviuteodor1986 silviuteodor1986 Am fost implicat intr-un accident rutier cu victime(victimele nu au avut nimic,insa unul din ei a mers la spital si acolo a spus ca a avut loc accidentul si ca ... (vezi toată discuția)
Cercetat pentru conducerea sub influenta alcoolului si vatamare corporala din culpa marem marem Salut. In urma cu 1 saptamana, un prieten, sofer pe tir a avut un accident. Din evenimentul rutier a rezultat doar pagube la autovehicul si el a scapat doar cu ... (vezi toată discuția)