Am fost implicat intr-un accident rutier cu victime(victimele nu au avut nimic,insa unul din ei a mers la spital si acolo a spus ca a avut loc accidentul si ca el este pasager.) Asa a ajuns accidentul sa fie cu victime. In masina mea erau 2 pasageri luati la ocazie. Unu dintre pasageri, dupa accident, a mers direct la spital. Politistul a stabilit ca este culpa comuna datorita faptului ca noi (soferii ) nu am pastrat distanta laterala.
Intrebarea mea este cum credeti ca se va solutiona acest dosar si daca este vorba despre amenda penala. Mentionez ca celalalt sofer si-a reparat masina pe cheltuiala lui. Celalalt sofer nu a vrut sa facem amiabila/asigurarile deci nu s-au deschis dosare de dauna. Nu este vorba despre alcool sau alte substante consumate in urma testarior si recoltarilor de probe..
Cred ca nu se va deschide dosar penal , eventualele daune se vor solutiona intre asiguratorii RCA , iar daca victima nu are cel putin 90 zile ingrijiri medicale nu este vorba de vatamare corporala.
Victimele nu au absolut nici o zi de ingrijire medicala pana acum,de la accident au trecut cateva saptamani.
Politistul ne-a retinut permisele si a facut si inaintat dosarul catre procuror intrucat este vorba despre accident cu victime.
Se mai poate revizui incadrarea de la accident cu victime la accident simplu?