avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cumparator de buna credinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cumparator de buna credinta

Am cumparat un autovehicul de la o persoana juridica iar acum am aflat ca de fapt proprietar este alta persoana, respectiv o societatea de leasing.
Cum imi pot dovedi calitatea de cumparator de buna credinta dat fiind faptul ca societatea de leasing a inceput executarea silita impotriva mea si imi cere autoturismul pe care eu l-am achizitionat de la cel pe care il credeam adevaratul proprietar?
Promovez o contestatie la executare si pe langa anularea actelor de executare sa fac un capat distinct de cerere in privinta calitatii mele de cumparator de buna credinta...? si sa cer ce prin cel de al doilea capat?
Cel mai recent răspuns: INASEL ALIN - Cabinet de Avocat , Avocat 23:56, 8 Februarie 2012
Propietarul acestui autoturism este firma de leasing pana la achitarea pretului autoturismului.Dvs.cand ati semnat contractul de vanzare cumparare cu cine l-ati semnat?Pentru ca daca l-ati semnatcu persoana juridica ,va puteti adresa politiei sau parchetului cu plangere penala pt inselaciune si va puteti constitui parte civila in procesul penal.
Dar...dvs.nu v-ati uitat pe talonul de inmatriculare al autoturismului cand ati semnat acest contract?????
Buna credinta......va cred,dar nu este relevanta.
In cazul dvs. din pacate nu este vorba de buna credinta. Buna credinta presupune acte minime de diligenta. Din moment ce nu ati citit nici cartea de identitate si nici talonul nu putem vb. de buna credinta.
Cu toate acestea dvs. aveti posibilitatea intentarii unei actiuni impotriva societatii vanzatoare pentru restituirea sumei platite pe autoturismul respectiv.
Cat priveste inselaciunea, iarasi este mai mult decat discutabil, datorita lipsei de diligenta a dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cesionare de societate impreuna cu bunuri Levy2 Levy2 Am fost administrator al unei societati care detinea autoturisme in leasing. Eu, personal am semnat contractul de leasing in calitate de administrator, dupa o ... (vezi toată discuția)
Prescriptie fapta nutzzu nutzzu Buna ziua.As avea nevoie de un sfat intr-o speta.In 2005 cetateanul X vinde cetateanului Y un autoturism ,incheind contract de vanzare cumparare.Problema e ca ... (vezi toată discuția)
Imi poate fi luata o masina cumparata cu buna-credinta? prykkyy prykkyy In 2007 am cumparat o masina de la un proprietar persoana fizica; el era al doilea proprietar pe cartea de identitate a masinii, primul fiind o firma de ... (vezi toată discuția)