avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Legea nr. 544/2001 - daca nu primesc raspuns in ...
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Legea nr. 544/2001 - daca nu primesc raspuns in termenul legal cui ma adresez?

Buna ziua,

Am trimis recent o solicitare catre o UAT pentru furnizarea unor informatii de interes public (executii buget, hotarari CL, BVC pentru un utilaj din patrimoniu, cuantum sporuri si categorii de personal beneficiare, etc). Daca in termen de 30 de zile nu primesc raspunsul solicitat, conform legii, care sunt pasii de urmat pentru obtinerea informatiilor?
Multumesc,
Laura
Cel mai recent răspuns: laurahutanu , utilizator 16:01, 12 Februarie 2012
Dupa parerea mea dumneavoastra solicitati informatii care in mod normal sunt publice si chiar se pot pune usor la dispozitie, cum e o hotarare de consiliu local dar si informatii care sunt cam greu chiar si pentru ei sa le ordoneze si sa vi le dea, cum ar fi executie bugetara pentru un utilaj (asa singular), sporuri, etc. O executie bugetara pentru tot bugetul UAT e usor sa va dea, dar sa va dea amanunte, pe chestii individuale, e foarte greu.
Cititi art. 21 si 22 din legea 544 de la adresa de net [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
george-neagu, moderator
În cazul în care o persoană se consideră vătămată în drepturile sale, prevăzute în prezenta lege, aceasta poate face plângere la secţia de contencios administrativ a tribunalului în a cărei rază teritorială domiciliază sau în a cărei rază teritorială se află sediul autorităţii ori al instituţiei publice.
Plângerea se face în termen de 30 de zile de la data expirării termenului prevăzut de lege pentru a se raspunde solicitantului.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea nr.544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public Aur Elian Aur Elian Buna seara, In virtutea legii nr.544/2001 privind liberul acces la informatiile de interes public, am solicitat la Biroul Central pentru Expertize Juridice si ... (vezi toată discuția)
Plangere la sectia de contencios administrativ shoni17 shoni17 Buna ziua, Va rog sa descrieti procedura de inaintare a unei plangeri la sectia de contencios administrativ in legatura cu refuzul tacit de a raspunde la o ... (vezi toată discuția)