In prezent nu se mai intocmesc cartii / carnete de munca. Chiar daca aveti o pensie privata sunteti obligata, daca realizati venituri, sa platiti contributiile sociale obligatorii.
Sper ca acesta sa fie raspunsul, intrebarea nu este formulata foarte clar ...
PFA nu poate fi angajat decat la terte persoane sau poate angaja terte persoane, dar nu pe sine insasi.
PFA este asigurată în sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale şi are dreptul de a fi asigurată în sistemul asigurărilor sociale de sănătate şi al asigurărilor pentru şomaj, în condiţiile prevăzute de lege.
Eu am un impozit fix pe an, platesc sanatatea si am o pensie privata,si am auzit undeva ca la pfa nu este necesar sa platesc la stat cartea de munca daca am o pensie privata si la stat dau oricum impozite, taxe pe venit.:( Si chiar daca am impozit fix trebuie sa tin o contabilitate? Registe de incasari si plati,inventar, intrari si iesiri? va multumesc pentu intelegere.....sunt un pic mai grea de cap:(
Conform art. 1 alin. 5 din legea nr. 82/1991 persoanele fizice care desfăşoară activităţi producătoare de venituri au obligaţia să conducă contabilitate simplificată, bazată pe regulile contabilităţii în partidă simplă, potrivit reglementărilor elaborate în acest sens. Aceste persoane întocmesc Registrul-jurnal de încasări şi plăţi şi Registrul-inventar.