avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CODUL MUNCII
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CODUL MUNCII

AM ANGAJAI O BONA FILIPINEZA CU CONTRACT DE 8 ORE .POT SA O PONTEZ CU 2 ORE ?RISC VREO SANCTIUNE?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:38, 9 Februarie 2012
Daca are c.i.m. cu norma intreaga, cum s-o pontati 2 ore/zi? ..... :-/ ... in acest sens, inseamna ca in celelalte 6 ore/zi este absenta ....

Daca ii modificati timpul de munca de la 8 ore/zi la 2 ore/zi, atunci acasta nu poatemuncii mai mult de 2 ore/zi ... in caz contrar, puteti fi sanctionat de catre ITM in cazul unui eventual control.

Salariatul incadrat cu timp de munca partial ii este interzis sa efectueze ore suplimentare, cu excepţia cazurilor de forţă majoră sau pentru alte lucrări urgente destinate prevenirii producerii unor accidente ori înlăturării consecinţelor acestora.
DAR CELELALTE 6ORE NU AM NEVOIE DE EA CUM SA PROCEDEZ?
Daca nu aveti nevoie de ea pdecat pentru 2 ore/zi , atunci faceti act de modificare a timpului de munca de la 8 ore/zi la 2 ore/zi ... in acest sens, asigurati numai perioada de timp pentru care o doriti angajata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce drepturi are salariata gravida, pana se elibereaza raportul de evaluare a riscurilor la locul de munca? miha_ela_u miha_ela_u Buna seara! Imi puteti spune, va rog, daca are angajatorul dreptul sa ma oblige, prin programarea de lucru, sa lucrez 11 ore in loc de 8 cat e pe contract, ... (vezi toată discuția)
Contranct angajare. kenno18 kenno18 Buna ziua, Am facut fisa medicala pentru a ma angaja la un magazin de produse din carne , inca nu am inceput munca si nu am semnat contractul.La ... (vezi toată discuția)
Part time vs ore suplimentare Popescu Lorena Popescu Lorena Buna ziua, daca am o angajata cu 4 ore pe zi, si in prima luna va participa la un program de training unda va sta 8 ore este legal? am voie sa o pontez ca ore ... (vezi toată discuția)